Bozüyük Devlet Hastanesi'nde skandal!

Bozüyük Devlet Hastanesi'nde skandal!

Bozüyük Devlet Hastanesi ile ilgili skandal iddialar ortaya atıldı.

Bozüyük Devlet Hastanesi’nde, doğrudan temin alımlar ve ihaleler başta olmak üzere ameliyatlarda kullanılan malzemelerin temini noktasında yönetmeliğe uygun olmayan iş ve işlemlerin gerçekleştirildiği iddia edildi.

İddialara göre, hastaların ameliyathaneye alındıkları tanıları ile ameliyat esnasında kullanılan malzemeler arasında uyuşmazlık olduğu öne sürüldü. Hatta skolyoz ve listeziz şikâyetiyle hastaneye başvuran hastaların bazılarına cerrahi müdahaleye gerek olmamasına rağmen ameliyat önerildiği, ameliyat esnasında ise halk arasında vida olarak bilinen tıbbi malzemelerin gereğinden fazla kullanıldığı iddia edildi.

Bahse konu iddialarla ilgili olarak 2022 yılı içerisinde Bozüyük Devlet Hastanesi yetkililerince Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçelerle bilgi verildiği, inceleme ve soruşturma başlatılmasının istendiği öğrenildi.

Ayrıca, cerrahi müdahale yapılan hastaların bir çoğunda şikâyetlerinin giderilmediği, bazı hastaların eski durumundan daha kötü olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili önceki dönem Bozüyük Devlet Hastanesi yöneticilerinin 2022 yılında Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’ne defaatle yazılı olarak “Hastaların ameliyathaneye alındıkları tanıları ile ameliyat esnasında kullanılan malzemeler arasında uyuşmazlık” olduğu gerekçeleriyle inceleme ve soruşturma talebinde bulundukları gelen bilgiler arasında.

Bozüyük Devlet Hastanesi’nde ortaya atılan iddiaların skandala dönüşmesine sebep olarak Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2022 yılında verilen dilekçelere gerekli işlemleri yapmaması olduğu ileri sürülüyor.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2022 yılında inceleme ve soruşturma isteğini içeren dilekçelerle ilgili aynı yıl içerisinde bir soruşturma başlatıp başlatmadığı ise bilinmiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 11134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum