Bozüyük Devlet Hastanesi’nde skandallar zinciri ölümle sonuçlandı

Bozüyük Devlet Hastanesi’nde skandallar zinciri ölümle sonuçlandı

Bozüyük Devlet Hastanesi’nde, ihalelerde ve ameliyatlarda kullanılan malzemelerin yönetmeliğe uygun alınmadığı iddiaları ayyuka çıkarken bir hastanın ameliyatı sonrası vefat etmesi skandallar zincirinin son halkasını oluşturdu.

Bozüyük Devlet Hastanesi’nde uzun zamandır doğrudan temin alımlarında, ihalelerde ve ameliyatlarda kullanılan malzemelerin yönetmeliğe uygun alınmadığı iddiaları ayyuka çıkarken bir hastanın ameliyatı sonrası vefat etmesi skandallar zincirinin son halkasını oluşturdu. Bir doktor görevden el çektirilirken bir temizlik görevlisinin de yeri değiştirildi. Taciz, mobing ve benzeri iddiaları ile birlikte bir temizlik görevlisinin ameliyata girdiği de skandal iddialarının zirve yaptığı nokta. Peş peşe gelen zincirleme skandallar, yönetim zafiyetinden kaynaklı olduğu görüşünü öne çıkarıyor.

ÖLÜMLE SONUÇLANAN SKANDAL ÜRPERTİCİ!..

İddiaya göre Bozüyük Devlet Hastanesi’nde çalışan bir veri hazırlama memuru boyun şikayeti ile ilgili Beyin Cerrahisi Doktoruna muayene oldu. Genel durumu iyi olan ve ayaktan muayene olan hastaya doktoru tarafından ameliyat önerildi. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan hasta felç kaldı. Boyun altı hiç tutmayan hasta 3 gün doktoru tarafından yoğun bakımda tutuldu.

Ameliyat eden doktorun hastanede olmadığı bir zamanda bilinci yerinde olan hastayı nöbetçi uzman doktor MR çektirdi. İddiaya göre nöbetçi doktorlar 3 günlük zaman zarfında MR çekilmesi gerektiğini ve geç kalındığını sözlü olarak söyledi. Emar sonucunda ise hastanın boyun sinirinde ameliyattan kaynaklı kesik veya sinire baskı oluştuğu iddia edildi.

Bunun üzerine hasta acilen Eskişehir Tıp Fakültesine sevk edildi. Eskişehir Tıp Fakültesinde yine iddiaya göre hastanın 3 günlük zaman zarfında müdahale edilseydi felç kalmadan kurtarılabileceği ama geçen zaman neticesinde hastanın ya bu halde kalacağı ya da ölme riski ile karşı karşıya olduğu yakınlarına belirtildi.

2 ay önce sadece bir boyun şikayeti ile doktora giden hasta cerrahi müdahalelerin ardından vefat etti.

BENZER ŞİKAYETLER GEÇMİŞTE DE OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR!

Geçmişte yapılan ameliyatlarda hastalara ameliyat esnasında gereğinden fazla tıbbi malzeme kullanıldığı, sebebinin ise doktorun tıbbi malzeme sağlayan firma ile anlaştığı ve buradan menfaat temin ettiği iddialar arasında. Bu şekilde çok sayıda hastayı ameliyat ettiği, fazladan tıbbi malzeme kullandığı ve çoğu hastanın eski durumundan daha kötü olduğu iddia ediliyor.

Yine iddiaya göre tıbbi malzemelerin sürekli aynı firmadan temin edildiği, doktorun muayene ettiği hastalara gerekse de gerekmese de ameliyat önerdiği, ameliyat edilen hastalara gereğinden fazla tıbbi malzeme kullandığı, harcanan tıbbi malzeme miktarı kadar doktorun tedarikçi firmadan menfaat temin ettiği önemli iddialardan biri.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2022 yılında defalarca verilen dilekçelerde konuya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatılması istenmesine rağmen yakın zamana kadar hiçbir işlem yapılmaması ölümle sonuçlanan skandalları tetiklediği kamuoyunda konuşuluyor.

Ayrıca kamuoyu tüm skandalların sonunda sadece bir doktorun açığa alınmasını yeterli görmediği gibi bu skandallar zincirinde yer alması muhtemel tüm sorumluların açığa alınması halinde soruşturmadan netice alınacağı görüşünde.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 16290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum