Bozüyük MTAL Avrupa’da

Bozüyük MTAL Avrupa’da

Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Almanya ve Romanya'da 90 günlük uzun dönem staj hareketliliği gerçekleştirdi.

Türkiye Avrupa Birliği Başkanlığı Ulusal Ajansı tarafından 2021-2027 yılları arasında okul olarak Türkiye’deki 12 okuldan biri olan Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Almanya Essen’de 21 günlük 6 öğrenci staj hareketliliği, Romanya Bükreş’te 6 öğrenci 90 günlük uzun dönem staj hareketliliği ve Almanya Essen ve Gelsenkirchen’de 5 öğrenci 90 günlük uzun dönem staj hareketliliği gerçekleştirdi.

bozuyuk-mtal-avrupada2.jpg

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Türkiye’de 90 günlük ErasmusPro hareketliliğinde ilk uygulayıcı kurumlardan olan okul, öğrencilere uzun dönemde mesleki beceriler kazandırırken, yeni kültürler ve insanlarla tanışma, sosyal ve kültürel etkinlikler, çevre gezileri ile kaliteli bir hareketlilik sağlamaktadır.

Öğrenciler yurtdışı hareketliliğinden son derece memnun olarak dönmekte olup, staj esnasında mesleki beceriler kazanırken aynı zamanda günlük ücrette almakta, sosyal kültürel etkinlikler ve geziler yoluyla çeşitli deneyimler kazanmaktadır.

Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi staj hareketlilikleri 2023 yılında da hız kesmeden devam edecektir. Öğrenci dil hazırlıkları ve proje hazırlık faaliyetleri sürmektedir. Okul, Erasmus mesleki eğitim alanında ilimizi başarıyla temsil etmektedir.” 

bozuyuk-mtal-avrupada1.jpg

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 2616 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.