BOZÜYÜK TİYATRO GÜNLERİNDE MUHTEŞEM FİNAL

BOZÜYÜK TİYATRO GÜNLERİNDE MUHTEŞEM FİNAL

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen ve 30 Kasım ile 19 Aralık tarihleri arasında yapılan Tiyatro Günleri, Çorum Dost Oyuncuları tarafından sahnelenen “Herşey Yolunda” adlı tiyatro oyunu ile sona erdi.

Salonda bulunan izleyiciler arasında Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru ve çok sayıda tiyatro sever yer alırken yaklaşık 1 buçuk saat süren tiyatro oyunu salonda bulunanlar tarafından oldukça beğenildi. Yaşanan terör olayları nedeni ile “bir dakikalık sessizlik” ile başlayan tiyatro oyununda, evlenmek üzere olan nişanlı bir çift, çiftin arkadaşları ve komşuları ile aralarında geçen komik olaylar zinciri anlatıldı. Oyunun konusunu; ana karakterin evde kayınpederi ile tanışmayı beklerken birbirinden renkli ve belalı komşuları ile yaşadıkları olaylar oluştururken oyun boyunca salonda kahkahalar eksik olmadı.

Oyunun sonunda sahneye gelerek oyuncuları başarılı performansları için tebrik eden Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Tiyatro Günleri’ne katılan tüm tiyatro ekiplerine de teşekkür etti. Çorum Dost Oyuncuları’na üzerinde Bozüyük’ün simgesi bulunan seramik tablo hediye eden Başkan Bakıcı kısa bir konuşma yaparak “‘Herşey Yolunda’ adlı tiyatro oyunu ile bu yılki tiyatro festivalimizin sonuna geldik. 18.00 kişi ile paylaştığımız tiyatro sanatına, eşsiz duygularına önümüzdeki yıl kaldığımız yerden devam etmek dileği ile… Festivalimiz boyunca hemşehrilerime hizmet etmek için mesailerinden fazlaca fedakârlık eden personelime de teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Kültür Bakanlığı desteği ile yapılan Bozüyük Tiyatro Günleri’nde 2 ülke ve 10 şehirden 14 tiyatro gurubu sahne alırken 5’i çocuk oyunu olmak üzere toplam 23 oyun sahnelendi. Okul öncesi, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik çocuk oyunlarında öğrencilerin Metristepe Kültür Merkezi’ne ulaşımları Belediye otobüsleri ile ücretsiz olarak sağlandı. Yetişkinler için 18 farklı tiyatro, 23 gösterim ile seyirci karşısına çıkarken bu oyunlarda toplam 401 tiyatro sanatçısı sahne aldı. 7’den 70’e herkese hitap eden, sadece eğlendirmek için değil, güldürürken düşündüren oyunların yer aldığı Tiyatro Günleri’nde 19 gün boyunca sanatın kalbi Metristepe Kültür Merkezi’nde attı. Oyunların tamamı ücretsiz olarak sahnelenirken toplam 33 gösterim yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 20711 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.