Bozüyük TSO’da ‘Yüksek İstişare Kurulu’ oluşturuldu

Bozüyük TSO’da ‘Yüksek İstişare Kurulu’ oluşturuldu

Bozüyük TSO tarafından Yüksek İstişare Kurulu oluşturularak ilk toplantı gerçekleştirildi.

Bozüyük TSO tarafından Yüksek İstişare Kurulu oluşturularak ilk toplantı gerçekleştirildi. 

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik başkanlığında gerçekleşen toplantıda; Meclis Başkanı M. Doğan Tunç, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yüksek İstişare Kurul Üyeleri Bahattin Şeker, Fatih Bakıcı, Hüseyin Elmas, Salih Gazozcu, Hakkı Öztekin, Osman Tekeli, Ayhan Ersoy, Hüseyin Kösemen, Garip Öğe, Nedim Tuna Tümer ve Ahmet Ateştepe katıldı. 

bozuyuk-tso1.jpg

TSO Başkanı Veli Çelik, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, istişare kurulunun hayırlara vesile olmasını diledi. Veli Çelik, kurul üyelerine üstlendikleri görevlerinden ötürü teşekkür ederek, şöyle devam etti:

“Kurulumuz içerisinde devlet eski bakanımız, eski belediye başkanımız, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerimiz, odamızın kurucuları ve yöneticileri ile yine şehrimiz ekonomisine yön veren çok kıymetli fabrika müdürlerimiz ve iş insanlarımız yer alıyor. Bu kurul üyelerimizin çalışmaları ile şehrimiz ve bölgemiz ekonomisine değer katacaklarına inanıyorum.

Yüksek İstişare Kurulu, oda ve borsalara kanun ile verilen görevler hakkında çalışmalar yapar görüş ve öneriler oluşturur ve bu görüş ve önerileri yönetim kuruluna sunar. Ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere yönetim kurulu tarafından havale edilen konular ile kurul üyelerinin önerdikleri ya da ilgili kuruluşlardan intikal eden konuları değerlendirerek görüş oluşturur bu konularda rapor hazırlar. Yine yönetim kurulu ile yapılan istişareler ile alınan kararlar ilgili mercilere ulaştırılır. Kurul oda ve borsa bölgesinde ticari sınai ekonomik gelişmeleri izler bu konuda oda ve borsa organlarını bilgilendirir. Son olarak bölge ekonomisine ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturur mevcut çalışmaları izler ve değerlendirir. Kurulumuz yılda en az iki kez bir araya geliyor tabii ihtiyaca göre karşılıklı istişare ile her zaman bir araya gelebiliriz. Katılımlarınız ve kabulleriniz için tekrar teşekkür ederim.” dedi.

Toplantıda ana gündem maddeleri olarak OSB sorunları, Lojistik Köy ve Gümrük Müdürlüğü, Kobi Sanayi Sitesi çalışmaları, üniversite ile ilgili genel çalışmalar, İşkur İlçe Müdürlüğü çalışması, Nitelikli Personel yetiştirilmesi ile ilgili Meslek Liseleri çalışması, Alt ve Üst Geçit ve ulaşım sorunları, GES Projeleri için Marjinal Nitelikli Arazi araştırmaları gibi konular ele alındı. 

Gündem maddeleri görüşülmesi sonrasında yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Karşılıklı fikir alışverişi sonrasında toplantıya son verildi. 

Bu haber toplam 573 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.