Bozüyük Yeşilkent'te Öğrenci Yurdu Sorunu!
Bilecik’in Bozüyük ilçesi Yeşilkent Mahallesi'nde üniversite öğrencileri kalacak yer bulmakta zorluk yaşıyor.
Bilecik’in Bozüyük ilçesi Yeşilkent Mahallesi'nde üniversite öğrencileri kalacak yer bulmakta zorluk yaşıyor.
Bilindiği üzere Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksek Okulu, Yeşilkent Mahallesi’nde bulunuyor. Üniversite okumak için Bozüyük'e gelen öğrenciler ise yıllardır barınma problemi ile karşı karşıya kalıyor. Öğrenciler ilçeye yeni bir öğrenci yurdu yapılması talebinde bulunuyor.
Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan eski Devlet Hastanesi binası birkaç yıl önce yıkılmıştı. Şehirdeki yeni hastane binasının 2021 yılında hizmete girmesinin ardından atıl duruma düşen bu eski yapı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmişti.
Yapılan planlamalar doğrultusunda, yıkılan bu eski hastane binasının yerine Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu inşa edilmesine karar verilmişti. Proje kapsamında yurt binasının yanı sıra ilçeye yeni bir spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu gibi sosyal tesislerin de kazandırılması kararlaştırılmıştı. Ancak aradan geçen yıllara rağmen somut bir adım atılamadı.

Bozüyük'e gelen üniversite öğrencileri ise barınabilmek için kiralık ev bulmak zorunda kalıyor. Ancak o bölgede bulunan ev sahipleri, öğrencilere evlerini kiralamaya sıcak bakmıyor. Özellikle aile apartmanlarının bulunduğu dairelerin öğrencilere kiraya verilmek istenmemesinden dolayı öğrencilerin barınma konusundaki mağduriyeti devam ediyor. Kalacak yer bulamayan öğrenciler ise okulu dondurmak zorunda kalıyor. Bu sorundan dolayı Bozüyük MYO'da okulunu donduran öğrenci sayısının 500 ile 1000 arasında olduğu tahmin ediliyor. Öğrenciler yıllardır bekleyen KYK yurdu projesiyle ilgili somut adımlar atılmasını ve ilçeye bir an önce yeni bir yurt kazandırılmasını istiyor.

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.