Bozüyüklüler Dikkat!

Bozüyüklüler Dikkat!

Bu kez Bozüyük'te görüldü, tedbirli olun!

Nadir zehirli örümcek türlerinden olan "Uğur Böceği Örümceği" Bilecik’in Bozüyük ilçesinde görüldü.
Bozüyüklü bir vatandaş tarafından rastlanan zehirli uğur böceği örümceği olarak bilinen ‘Esus Cinnaberinus’ insanları oldukça tedirgin etmeye başladı.

Uzmanların dokunulduğunda kaşıntı ve alerjiye neden olduğunu belirttiği zehirli uğur böceği Bozüyük halkını korkutuyor. Zehirli uğur böceği örümceği dokunulduğunda toksin atabilen ve zehri insanları etkileyebilen bir tür. Soktuğu yerde kısmi acı, ateş artışı, kalp atım hızında artış ve baş ağrısı oluşturabiliyor.
Edinilen bilgiye göre zehirli uğur böceği örümceği, Bozüyük Tekke Mahallesi'nde bir vatandaş tarafından görüldü. Vatandaşın oğlu tarafından fotoğrafı çekilen örümcek aileyi tedirgin etti. Sosyal medya da daha önce resimlerini gördüğü örümceğin bu sefer kendilerinin bulmuş olması oldukça korkuttuğunu söyledi.
Bu konuda yetkililerin acilen ilaçlama yapması gerektiğini belirterek, "Bozüyük Belediyesini arayarak bu konuyu bildirdik. Tekke Mahalle civarlarındaki parklarda ve otluk alanlarda ilaçlama yapacaklarını söylediler. Bizim gördüğümüz şekilde bir başkası da bu örümcekle karşılaşabilir. Lütfen Bozüyüklüler parklarda, piknik alanların tedbirli olsun" ifadelerini kullandı.

orumcek.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 7622 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum