Bozüyük'te "Ata'ya Saygı" Sürüşü Gerçekleştirildi

Bozüyük'te "Ata'ya Saygı" Sürüşü Gerçekleştirildi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı dolayısıyla Anadolu Kadınları Derneği tarafından Bozüyük'te Bisiklet turu düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı dolayısıyla Anadolu Kadınları Derneği tarafından Bozüyük'te Bisiklet turu düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında katılımcılar bisiklet turu öncesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Anadolu Kadınları Derneği Başkanı Nurcan Özçakır yaptığı konuşmada;

19 Mayıs tarihi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kuruluşa ve kurtuluşa attığı en güçlü adımın ifadesidir. Atamızın bize armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ne bugün sahip çıkmak, 19 Mayıs 1919 tarihinde yakılan ve bugüne kadar sönmemiş olan özgürlük ve bağımsızlık meşalesine de sahip çıkmak anlamını taşır.

bisiklet1.jpg

Atatürk 106 yıl önce bugün Samsun'da Kurtuluş meşalesini yaktı. Bizler de Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'ten Bozüyük'ten meşale ateşini yakarak, kadınların ve gençlerin yoluna ışık tutmak için 19 Mayıs'ta Anadolu Kadınları Derneğimizi kurduk. 4 yıl önce bugün kuruluş günümüz olduğu için böyle bir etkinlik yapmak istedik. Yaptığımız sosyal kültürel faaliyetler kapsamında daha önce Kadınlar ile Bisiklet turları düzenliyorduk. Bugün de Atatürk'ü anma, Gençlik ve spor Bayramı olması nedeniyle, Kurtuluşun yeri Bozüyük ilçemizde Ata'ya Saygı sürüşü anlamında, marşlar eşliğinde Gençlerle birlikte Bisiklet süreceğiz.

bisiklet2.jpg

Bisiklet turumuza başlamadan önce Atatürk ve silah arkadaşları için 1 dk. saygı duruşu ve ardından İstiklal marşımızı söyleyeceğiz.

Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurtuluş savaşı kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

bisiklet3.jpg

Sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılar İsmet İnönü Caddesi'nde bisiklet turu gerçekleştirdi. Çok sayıda Bozüyüklü kadın ve gençlerin katılım sağladığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

bisiklet4.jpg

bisiklet5.jpg

bisiklet6.jpg

bisiklet7.jpg

bisiklet8.jpg

bisiklet9.jpg

bisiklet10.jpg

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.