Bozüyük'ün beklediği haber geldi: Onay çıktı

Bozüyük'ün beklediği haber geldi: Onay çıktı

Bozüyük kamuoyun uzun süredir gündeminde olan 59 kilometrelik Ankara-Bursa Otoyolu projesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Bozüyük kamuoyun uzun süredir gündeminde olan 59 kilometrelik Ankara-Bursa Otoyolu projesinde önemli bir gelişme yaşandı. Bozüyük’ten geçecek otoyolun yapımına Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından onay verildi.

Ankara-Bursa Otoyolu projesi kapsamında otoyol Bozüyük kuzeyinden çıkarak Eskişehir’in kuzeyinden geçip, Alpu ve Beylikova ilçelerinin yakınından ilerleyerek Sivrihisar’a bağlanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Eskişehir’in şehir içinde kalan çevre yolunun ve Bozüyük ile Sivrihisar yönündeki mevcut çevre yolu trafiğinin rahatlatılması hedefleniyor. Bursa-Ankara otoyol projesinin bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkartılması, 3-4 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

Projenin tamamlanmasıyla Bursa’nın doğrudan Anadolu ulaşım aksına bağlanması hedeflenirken, otoyolun Ankara-İzmir otoyol ağıyla da entegre edilmesi planlanıyor.

whatsapp-image-2026-09-04-at-130539.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.