BŞEÜ, kendi mobilyasını kendisi üretecek

BŞEÜ, kendi mobilyasını kendisi üretecek

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulunda Ahşap İşleri Tasarım ve Üretim Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulunda Ahşap İşleri Tasarım ve Üretim Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine; BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Pazaryeri Belediye Başkan Yardımcısı Selami Özdil, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşç. Recep Kuş, İlçe Emniyet Amiri Komiser Emrah Turan ve akademisyenler katıldı.

bseu-kendi-mobilyasini-uretecek2.jpg

Üniversitenin ihtiyaç duyduğu ofis mobilyaları, çalışma-bilgisayar masaları, öğrenci sıraları gibi demirbaş ahşap ürünlerin üretileceği tesisin açılışında konuşan Rektör Beydemir, “Bugün hizmete açtığımız üretim tesisimiz; ortak aklın, özverili çalışmanın, daha iyiyi bulma arzusunun bir ürünündür. 928 m² alan üzerine kurulu, modern ekipmanlara sahip yüksek kaliteli bir üretim tesisi olarak üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.” ifadelerini kullandı.

bseu-kendi-mobilyasini-uretecek1.jpg

Demirbaş maliyetleri düşecek

Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sabır Ertekin’in makine ve teçhizatları tanıtımının ardından konuklara hitap eden Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, “Kısa, orta ve uzun vadeli planlamasını yaptığımız marangozhanemizde, Üniversitemizin ihtiyaç duyduğu her türlü ahşap ürünler imal edilecek olup bu üretim bize iki ana unsurda önemli faydalar sağlayacaktır. Bunlarda birincisi ihtiyaç duyulan ve satın alınan ürünlerin termin süresi, diğeri ise ürün maliyetleridir. Üniversitemizin mevcut, yeni eklenen ve eklenecek olan birimlerini hesapladığımızda bu maliyetlerin pek de azımsanmayacak tutarlar olduğunu görmekteyiz. “Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı” ilkesinden hareketle, bugün hizmete açtığımız marangozhanemiz önümüzdeki süreçte üniversitemiz için en önemli tedarik birimlerinden biri olacaktır.” şeklinde konuştu.

bseu-kendi-mobilyasini-uretecek3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum