BŞEÜ Kütüphanesi ilk 10'da

BŞEÜ Kütüphanesi ilk 10'da

BŞEÜ Kütüphanesi, Türkiye’nin en kaliteli ilk 10 kütüphanesi arasında gösterildi.

BŞEÜ Kütüphanesi, Türkiye’nin en kaliteli ilk 10 kütüphanesi arasında gösterildi. 

Zeytinburnu Belediyesi'nin kültür, sanat ve şehir başlıkları altında yayımladığı tematik Z Dergisi farklı bir çalışmaya daha imza attı. Alanında saygın yayınlardan birisi olarak kabul edilen Z Dergisi, üniversitelerin kütüphanelerine ilişkin bir araştırma yaptı. Tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin kütüphaneleri belirli kriterlere göre taranarak en kaliteli 10 üniversite kütüphanesi belirlendi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi de köklü ve büyük birçok üniversiteyi geride bırakarak ilk 10’a girmeyi başardı. 

bseu-kutuphanesi-ilk-10-da1.jpg

Z Dergi’nin “On Üniversite Kütüphanesi” başlığıyla okurlarıyla buluşturduğu araştırmada BŞEÜ Kütüphanesi ile ilgili şu bilgilere ver verildi:

“Üniversite kütüphanesi Uluğbey, Birunî, Âşıkpaşazâde, Dursun Fakih adlarında dört büyük salonda hizmet vermektedir. 1200 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Engelsiz ve akıllı bina olarak inşa edilen kütüphanede grup çalışma odaları ve sosyal kullanım alanları bulunmaktadır. Radyo Frekanslı Tanıma teknolojisi ile hizmet veren kütüphanede 80 bin kitap bulunmaktadır.”

Diğer yandan, BŞEÜ Kütüphanesinin elde ettiği bu başarı BŞEÜ’nün Kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’ın kütüphanenin kurulması ve şekillenmesi için verdiği büyük emekleri bir kez daha akıllara getirdi. 

bseu-kutuphanesi-ilk-10-da2.jpg

Listede yer alan diğer üniversiteler ise şu şekilde: İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Boğaziçi Üniversitesi Aptullah Kuran Kütüphanesi, Marmara Üniversitesi Orhan Oğuz Kütüphanesi, Ankara Üniversitesi Kütüphaneleri, İstanbul Teknik Üniversitesi Mustafa İnan Kütüphanesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphanesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphaneleri, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi, Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi, Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS).

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum