BŞEÜ Öğrencileri Filistin’in yanında

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencileri sessiz kalmadı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencileri sessiz kalmadı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İİBF (İktisadi İdari Bilimler Fakültesi) önünde basın açıklaması gerçekleştiren üniversiteli öğrenciler, Filistin’e yapılan saldırıları kınayarak, Filistinli vatandaşlara dualar ettiler.

dsc-0030.jpg

Üniversite öğrencisi Furkan Engiz burada yaptığı konuşmada;

“Kudüs Tarihi Araştırmaları, Genç Düşünce, İlim ve Fikir, Genç İHH, İlahiyatlılar Topluluğu, Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet kulüpleri olarak şunu ifade ediyoruz; İsrail vahşetin adıdır! 7 Ekim Cumartesi günü, Filistin halkı, onlarca yıldır devam eden abluka, işgal ve zulme dur demek için iradesini ortaya koydu. Aksa Tufanı onlarca yıldır devam eden bu zulmün karşısında durmanın sembolik adı oldu.

dsc-0031.jpg

Filistin, dününde, bugününde hiçbir terazinin tartmayacağı acılara ev sahipliği yapıyor. Avrupa’nın, Amerika’nın ve Batılı Devletlerin ortaya koyduğu, değerler, Filistin söz konusu olunca tükendi. İnsan hakları bir masalın adı, demokrasi ise başından sonuna kadar bir hikâye den ibaretmiş. Bu devletler kendileriyle birlikte bütün dünyayı uçurumun kenarına sürüklemeye devam ediyorlar. Dünyanın üç asırdır bu akıldan çektiği acılar tükenmek bilmiyor. Her gün insanlığa karşı bir suç daha işlenirken, Gazze’ye ölümden başka bir seçeneği reva görmüyorlar.

Batının, uyuşturucu, alkolizm ve kapitalizmin kucağında yok olmuş haysiyeti, insanlığa derinden bir hastalık yayıyor. Amerika ve İngiltere’nin coğrafyamızda bıraktığı şımarık çocuğu İsrail, bütün şımarıklığı ile insanlığın şerefini ayaklar altına almaya devam ediyor. İsrail, uluslararası toplumun bütün ümitlerini ağır bombardıman altında tarumar ediyor. Bugün Filistin’de yaşanan olaylar, kendi varlığını, başkasının yokluğu üzerine inşa eden bir anlayışın neticeleridir. 2 milyonu aşkın insanın yaşadığı Gazze’ye bir damla suyu çok gören zalim İsrail, bütün dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, mabed demeden saldırılarına devam ediyor.

dsc-0037.jpg

Bütün dünyanın kenardan seyrettiği bu soykırım girişimine Müslüman Gençler olarak seyirci kalmayacağız. Batının hipokrasisine, İsrail’in zulmüne, Müslüman devletlerin sessizliğine ve ince hesaplarına karşı, izzetli duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Hakikatin güneş gibi üzerimizde bulunduğu bir dönemde, ihtiyatları, çıkarları ve haysiyetsizlikleri ile zulme destek veren taşeronları, tarih gibi, biz de unutmayacağız!

dsc-0062.jpg

Tüm dünya bilmelidir, Kudüs Müslümanların anneleri gibidir. Müslümanlar ona yapılan zulmü hiçbir zaman unutmaz, yapılanların hesabının sorulacağı zamanı sabırsızlıkla beklerler. Unutmayınız ki bu bir savaş değil, soykırımdır. Gazze dünyanın en büyük açık hava hapishanesinin adıdır. Bir farkla, bu hapishanenin mahkumları masumlardan oluşuyor. Filistinli Müslümanlar için acilen, insani yardım koridorları açılmalı, İsrail’e askeri ve diplomatik yaptırımların önü açılmalıdır. İslam devletleri liderleri mazlum kardeşlerine destek vermelidir.

Kudüs için değilse ne için?

Bugün değilse ne zaman?

Kahrolsun güçlü olanın yazdığı hukuk, yıkılsın demir kubbe!

Yaşasın Allah’ın gök kubbesi!

Yaşasın özgür Filistin, yaşasın el aksa.” İfadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Üniversiteli öğrenciler hep bir ağızdan dualar ederek, Filistin’e destek çağırısında bulundular.

dsc-0045.jpg

dsc-0067.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 804 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.