BŞEÜ öğrencileri özgür Filistin için haykırdı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklaması ile İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklaması ile İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti.

Yapılan Protesto yürüyüşü ve basın açıklamasına Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cenk Karakurt ve Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş, Üniversite Genel Sekreteri Özgür Özcan, Üniversite Akademisyenleri ile idari personeller, Siyasi Parti Temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

6896414f-6c96-4625-8a98-f047b810e559.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bayraklı yol önünde bir araya gelen öğrenciler, Filistin ve Türk bayrakları ile Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine kadar yürüdü.

Öğrenciler yürüyüşte tekbir getirerek Gazze’ye destek sloganları attılar.

dbb37d27-9c00-4837-8eef-cb4c3d90b56a.jpg

Yürüyüşün ardından protesto alanında grup adına konuşma yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü 3. Sınıf öğrencisi Ziyattin Ünal 1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığı, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirebileceği bir soykırım haline geldiğini söyledi.

dsc-0075.jpg

Yapılan Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“213 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır.

Vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı tercih etmişlerdir

İnsanlığın yaşadığı acıları; canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir.

Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail Devleti artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır. Cumhurbaşkanımız Sn. RECEP TAYYİP ERDOĞAN liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki ve Doğu Türkistandaki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır.

Artık tepki işgalcilerin hiç tahmin edemeyeceği bir yerden yükseliyor

En güvendikleri yer olan Amerika Birleşik Devletlerinin kalbi üniversitelerden gelen sesler işgalcilerin sistemlerini ise alt üst etmektedir.

Dünyanın dört bir yanından gelen makul çağrıları ses yalıtımlı odalarından duymayanlar, artık kelimenin tam anlamıyla çaresiz şekilde sonlarının yaklaştığını görüyor ve kontrollerini her geçen gün biraz daha kaybediyorlar.

Arizona'da Florida'da, Ohio'da, Texas'ta, Kaliforniya'da yıllardır sırtlarını dayadıkları tüm üniversiteler artık onlar için tehlikeden ibaret. İşkencelerine, soykırımlarına gelen yankılar, bağırmalar onlar için bir takım cezalandırılması gereken davranışlardır. Çünkü yaptıklarının haksız olduğunu, hukuka ve vicdana aykırı olduğunu en iyi onlar biliyor. Bununla mücadele etmek içinde onurlu bir şekilde kendilerine direnen bilim insanlarını ve öğrencileri tutuklama yolunu tercih ediyorlar. Biz de bugün buradan haykırıyoruz.

Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak

Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak.

Tarih sussa, hakikat susmayacak.

Bizlerde, vicdan sahibi her bir genç gibi Bilecik Şeyh Edebali Üniveristesi Öğrencileri olarak Gazze’de yaşanan ve Doğu Türkistandaki katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz SAYSTOP eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi Gazze ve Doğu Türkistan halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.

SAYSTOP eylemlerimize ise ses vermeye davet ediyoruz

dsc-0059.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri ve Üniversite teşkilatları olarak Gazze’lilerin ve Doğu Türkistan’ın çığlıklarına kulak veren ABD’nin Arizona'da Florida'da, Ohio'da, Texas'ta, Kaliforniya'da Üniversite öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor. 81 İlimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin ve Doğu Türkistan’ın yanında olmaya, SAYSTOP eylemlerimize ise ses vermeye davet ediyoruz.

Gazze ve tüm mazlum coğrafyasında zulüm gören kardeşlerimizin yanındayız. İşgalci devletleri ise sonuna kadar kınıyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla.”

Yüzlerce öğrencinin katılım sağladığı basın açıklamasının ardından program sona erdi.

d08c469b-0b50-472d-9017-102320d56880-001.jpg

dsc-0062-001.jpg

dsc-0063-001.jpg

dsc-0080.jpg

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum