BŞEÜ’de gurur günü

BŞEÜ’de gurur günü

Bir zamanlar açılması hayal gibi görünen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu yıl 2’nci kez Beyaz Önlük Giyme töreni düzenlendi.

Bir zamanlar açılması hayal gibi görünen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu yıl 2’nci kez Beyaz Önlük Giyme töreni düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bu yıl başlayan 92 öğrenci, beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

dsc-0259.jpg

BŞEÜ’de bu yıl 2’cisi düzenlenen tören Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene; Vali Yardımcısı Akın Ağca, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı başta olmak üzere il protokolü, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.

“BURADAYIZ, HAZIRIZ VE ÇALIŞIYORUZ”

Programın devamında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Dundar tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Rıza Dundar, beyaz önlüğün bir direniş sembolü olduğuna vurgu yaparak, “Bugün tıp fakültemizi tercih eden ve 6 yıl beraber olacağımız arkadaşlarımıza beyaz önlük giydireceğiz.

Tıp Fakültesinin esas amacı kaliteli bir tıp eğitimi verilmesi ve ülkemize yetkin donanımlı hekimler kazandırması olsa da tıp fakültesinin başka misyonları da mevcuttur. Buradayız, hazırız ve çalışıyoruz

Bulunduğu ilde sağlık hizmeti sunum kalitesini arttırmak, yine akademik anlamda bilimsel üretkenlik gibi. Evet biz öğretim üyeleri olarak iyi hekimler yetiştireceğiz. Ama ilimizin sağlık hizmeti kalitesini yükseltmek için de buradayız. Buradayız, hazırız ve çalışıyoruz.

Evet öğretim üyeleri olarak, tıp fakültesi olarak iyi hekimler yetiştirip yapacağımız çalışmalarıyla ülkemizin ve dünyanın bilimsel arenasında yer alacak ve bu anlamda katkılar sunmak için hazırız. Buradayız ve çalışıyoruz. Daha iyi olmak adına hazırız.

dsc-0198.jpg

2023 yılı içerisinde fakültemizde çoğunluğu uluslararası olmak üzere makale, kitap, kitap bölümü gibi yüz kırk dokuz adet bilimsel yayın yapıldı. 21 TÜBİTAK, Bat gibi bilimsel projeler yapılmış, bu akademik çalışmalara bin iki yüzden fazla uluslararası atıf alınmıştır.

“BEYAZ ÖNLÜK DİRENİŞTİR”

Beyaz önlük, hekimlik mesleğinde bir ihtiyaçtan öte bir geleneği temsil eder. Beyaz en büyük saflığı, temizliği simgeler. Beyaz önlük masumiyeti, beyaz önlük, soğukkanlılığı, beyaz önlük asaleti, beyaz önlük, güveni simgeler. Aynı zamanda yeri geldiğinde bir kalkan bir sığınaktır. Kahrolası zalimlerin çalışma alanlarımıza, hastanelere, beyaz önlüklü kahramanların yanına sığınan mazlum, çocuk ve kadınların katletmesi karşısında beyaz önlük direniştir aynı zamanda.” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’İ KINADI!

dsc-0202.jpg

Daha sonra kürsüye gelen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı saldırılara dikkat çekerek, “Savaşın ahlaksızcası alçaklığın en ilerisidir.

Sözlerime başlarken öncelikle en vahşi hayvanların bile birbirine reva görmedikleri zulüm ve şiddeti hem de kendi yurtlarını ellerinden almak suretiyle, Filistin halkına uygulayan İsrail’i bütün nefretimle kınamadan geçemeyeceğim. Savaşın ahlaksızcası alçaklığın en ilerisidir” dedi.

Beyaz önlük giyme töreninin bu yıl ikincisini düzenlemekten büyük bir gurur ve heyecan duyduğunu vurgulayan Rektör Beydemir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“BÜYÜK BİR GURUR DUYUYORUZ”

Bilindiği üzere Tıp Fakültemiz Haziran 2020’de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle kurulmuştur. Kuruluşunun yalnızca 1 yıl gibi kısa bir süre içinde öğrencilerini kendi bünyesinde kabul eden bir Tıp Fakültesine sahip olmaktan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz hekimlerimizi yetiştirmek, fiziki ve teknik altyapısıyla, donanımlı akademik ve idari kadrosuyla büyük bir heyecanla çalışan Tıp Fakültemizi bu aşamaya getirmemizde emeği geçen tüm paydaşlarımıza huzurlarınızda bir kere daha şükranlarımı sunmak istiyorum.

“TIP FAKÜLTESİ İLİMİZE ARTI DEĞER KATMIŞTIR”

Tıp Fakültemizin yanı sıra geçtiğimiz eğitim yılında kurduğumuz ve yakın zamanda öğrenci kabulünü planladığımız Diş Hekimliği Fakültemizle birlikte hem üniversitemizin eğitim standartlarını yukarı çekmeyi hem de ilimizde ve bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza yerinde ve yeterli bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ile yürüttüğümüz afiliasyon çalışmaları sonucu Tıp Fakültemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi vatandaşlarımızın hizmetine açılmış bulunmaktadır. İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın kardiyoloji, anjiyo ve yanık tedavileri gibi sağlık ihtiyaçları artık Eğitim ve Araştırma Hastanemizdeki uzman hekimlerimiz tarafından sağlanmaktadır. Tıp Fakültemizde beni en çok mutlu eden husus yaptığımız yatırımların, insan yaşamına temas etmeye başlamasıdır. Bilecik’te yeterli sağlık hizmeti alamayan vatandaşlarımızın diğer şehirlere giderek yaşadıkları hem maddi hem manevi kayıpların önüne geçmemizdir. Tıp Fakültesi üniversitemize olduğu kadar ilimize de artı bir değer katmış olup artık civar illerden Bilecik’e tedavi için gelen vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin faaliyete geçmesiyle birlikte kompleks şekilde sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz.

VELİLERE ve ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Çok değerli velilerimiz; Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim ki, sizlerin bugüne kadar fedakârlıkla yetiştirdiğiniz ve bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız üniversitemizden; iyi eğitim almış, bilimsel bilgi ve etik kurallarla donanmış, milli ve manevi duyguları pekişmiş, ehliyet ve liyakat sahibi birer hekim olarak mezun olacaklardır. Onlar için elimizden gelen her türlü imkânı seferber edeceğimizden, onların ülkemizin sağlık ordusunun en güzide kurmayları olacağından emin olunuz.

Sevgili Öğrencilerim; Kanuni Sultan Süleyman’ın “Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi” dizelerinde dile getirdiği, en önemli hazine olan sağlığın temininde en önemli rolü sizler oynayacaksınız.

Hastalar sizin ellerinizden şifa bulacak, sağlıklı nesiller sizin vesilenizle yetişecekler. Talip olduğunuz hekimlik mesleğinin ulviliği ve kutsiyeti, tüm zorlukların üstesinden gelmenizde sizlerin yoldaşı olacaklar. Zorlu bir eğitim süreci sizleri bekliyor ancak buradan mezun olduğunuzda kutsal ve muteber bir iş yaşamına kavuşacaksınız. Şu sözlerimi asla unutmayın;

Hayatınız boyunca öğrendiğiniz tüm bilgileri meslek hayatınızda uygularken vicdan, merhamet, ahde vefa ve sadakat duygularınızla hareket etmelisiniz. Çünkü sizler yalnızca kendi kariyerleriniz için değil, ülkemizin geleceğini sağlıklı nesillere, sağlıklı bireylere kavuşturmak için hekim olacaksınız. Üniversitemizin adını aldığı Şeyh Edebali Hazretleri’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!” sözünden hareketle insanlığı yaşatacak olan sizin liyakatiniz ve donanımınızdır. Sizlerin ve diğer tüm öğrencilerimin eğitimlerinizi en iyi şekilde tamamlayabilmeniz için Rektörünüz olarak ben ve tüm mesai arkadaşlarım gece gündüz demeden çalışmaktayız. Ailelerinizin, bizlerin ve ülkemizin sizden beklentileri oldukça yüksektir. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmamız ve orada söz sahibi olabilmemiz sizlerle gerçekleşecektir.

“BEYAZ ÖNLÜK TEMİZLİĞİ, PAKLIĞI, KİR TUTMAMAYI İFADE EDER”

Sevgili gençler; Beyaz önlük temizliği, paklığı, kir tutmamayı ifade eder. Meslek hayatınızda sadece giydiğimiz önlük değil iç dünyamızda bembeyaz olmalıdır. Sizler mesleğinizin gereği olarak problemi olan insanlarla, çocuklarla, yaşlılarla her gün her dakika karşılaşacaksınız. Şunu unutmayın ki; her yaşlı sizin babanızdır, annenizdir, dedenizdir. Çünkü sizler de bizler de bu vatan da onların duaları ile ayaktayız. İleride elde edeceğiniz hiçbir kazanım vicdanınızın önüne geçmesin.

“TIP FAKÜLTESİ ÜNİVERSİTEMİZİN YÜZ AKI, ÖVÜNÇ KAYNAĞI ve GURUR VESİLESİDİR”

Kıymetli hocalarım; İnanıyorum ki bu mutluluk ve heyecanınızı hiç kaybetmeden, genç hekimlerimizi yetiştirmek için çabalayacaksınız. İlimizin “Eğitim ve Sağlık Şehri Olması” gayemizde ve üniversitemizi saygın üniversiteler arasına yükseltmek ülkümüzde sizlerle beraber olduğumuzu bilmek bizlere güç katmaktadır. Diğer tüm fakültelerimiz, tüm meslek yüksekokullarımız ve tüm birimlerimiz gibi Tıp Fakültemiz de üniversitemizin yüz akı, övünç kaynağı ve gurur vesilesidir. Birlikte yürüyecek çok yolumuz, kat edecek çok mesafemiz ve ulaşacak çok hedefimiz olduğunu bir kere daha hatırlatmak isterim.

Bu duygularla sözlerime son verirken hekim adayı gençlerimizi bir kere daha tebrik ediyorum. Giydikleri beyaz önlüklerin kendilerine azim, güç ve başarı getirmesini temenni ediyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Programımızı onurlandırdığınız için her birinize şükranlarımı, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Konuşmaların ardından doktorluğa ilk adımlarını atan 92 öğrenciye, protokol tarafından beyaz önlükleri giydirildi.

dsc-0225.jpg

dsc-0247.jpg

dsc-0241.jpg

Törende ayrıca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yapımına katkı sağlayan İş İnsanlarında, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir tarafından plaket takdim edildi.

dsc-0212.jpg

Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

dsc-0264.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.