BŞEÜ'de mezuniyet coşkusu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

BŞEÜ Stadyumu’nda düzenlenen törende, 2 bin 713 öğrenci mezun olurken, Türkiye’nin dört bir yanından çocuklarının mezuniyet sevincine ortak olmaya gelen aileler tribünleri doldurdu.

Törene, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, civar ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, burada yaptığı konuşmada, mezuniyet törenlerinin üniversitelerin gurur günlerinden birisi olduğunu ifade ederek, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Rektör Beydemir, üniversite hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, öğrencilere, ailelerine ve üniversite camiasına seslendi.

BŞEÜ’nün kurulduğu günden bu yana birçok akademik başarıya imza attığını ifade eden Rektör Beydemir, şöyle konuştu:

“ÜNİVERSİTEMİZ BİRÇOK BAŞARILARA İMZA ATMIŞTIR”

“Bugün burada, siz değerli mezunlarımızın sevinç dolu bir gününe tanıklık etmek için bir araya geldik. Bu özel törenin bir parçası olarak sizlere hitap etmekten büyük onu ve mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana kaliteli eğitim anlayışıyla öne çıkmış ve birçok alanda akademik başarılara imza atmıştır. Çeşitli fakülteler, yüksekokullar ve enstitümüz bünyesinde geniş bir akademik yelpazede eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmekteyiz.

Bilimsel araştırmalara ve yenilikçi projelere büyük önem veren; Öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim imkanı sunmanın yanı sıra, kültürel etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri ve girişimcilik faaliyetleri gibi alanlarda da öğrencilerinin gelişimini destekleyen bir üniversiteden mezun oluyorsunuz.

Üniversitemiz bilim ve teknoloji alanında bölgesel ve ulusal düzeyde önemli bir rol üstlenmektedir. Araştırma merkezleri, laboratuvarlar ve teknoloji transfer ofisleri gibi birimlerimizle bilimsel çalışmalara katkı sağlıyoruz. Öğrenci odaklı bir eğitim anlayışıyla, nitelikli mezunlar yetiştirme misyonunu benimsiyoruz.

Bu mezuniyet töreninde üniversitemizin adını ve değerlerini temsil ederek yeni bir döneme adım atıyorsunuz.

“MEZUNİYET; YENİ BİR BAŞLANGICI TEMSİL EDER”

Mezuniyet; akademik yolculuğunuzun bir sonu gibi görünse de yeni bir başlangıcı da temsil eder. Bu süreçte emekleriniz, özveriniz ve kararlılığınızla büyük bir başarı elde ettiniz. Sizler, bilgi ve becerilerinizi geliştirerek, zorlukları aşarak ve hedeflerinizi gerçekleştirerek bu anlamlı başarıya ulaştınız.

Bugün hepiniz, kendinize özgü bir hikâyenin kahramanısınız. Öğrenme yolculuğunuzda bazen zorluklarla karşılaştınız, sınavlarda başarılarınızın yanı sıra, bazen başarısızlıklarla da yüzleştiniz. Ancak, tüm bu deneyimler, sizi daha güçlü, daha esnek ve daha dirençli kıldı. Kendinize olan inancınızı hiç kaybetmediniz ve her zorluğun üstesinden gelerek bugünlere ulaştınız.

Şimdi size sadece bir diploma takdim etmiyoruz. Aynı zamanda sizi birer araştırmacı ve geleceği şekillendirecek bireyler olarak yetiştirdiğimize inanıyoruz. Üniversite size sadece akademik bilgi ermekle kalmadı, bununla beraber problem çözme becerileri, liderlik vasıfları ve toplumsal sorumluluk duygusu da kazandırdı. Bu temel değerlerle donanmış bireyler olarak mezuniyetinizi kutluyorsunuz.

Burada elde ettiğiniz bilgi ve becerileri, insanlığın karşı karşıya oldukları zorlukları çözmek ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için kullanmanızı bekliyoruz.

“KÜRESEL ANLAMDA BÜYÜK SINAVLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Bugünün dünyasında, küresel anlamda büyük sınavlarla karşı karşıyayız. İklim değişikliği, eşitsizlikler, sağlık sorunları, doğal afetler gibi daha birçok zorlukla insanlı olarak mücadele etmek zorundayız. Sizler bu sorunlara çözüm üretecek potansiyele sahipsiniz. Yenilikçi fikirleriniz, girişimci ruhunuz ve iş birliği becerilerinizle bu zorlukları aşabileceğinize yürekten inanıyorum.

Mezun olduğunuz üniversitenin değerleriyle donanmış olarak, cesaretli adımlar atmanızı ve sınırlarınızı zorlamanızı öneriyorum. Hayatta gerçek başarının, konfor alanınızın dışında olduğunu unutmayın. Yeni deneyimlere açık olun, farklı kültürleri ve bakış açılarını anlamaya çalışın. Kişisel ve profesyonel olarak gelişiminizi bu şekilde sağlayabilirsiniz.

Mezuniyetiniz son değil, aksine yeni başlangıçların habercisidir. Bugünden itibaren, çıkacağınız yolun yönetmeni sizlersiniz. Her başarı yolculuğunda engeller olacaktır, ancak sizi hedeflerinize, içinizdeki kararlılık ve azim ulaştıracaktır.

“İNANCINIZI ve MOTİVASYONUNUZU HİÇ KAYBETMEYİN”

Bugün üniversitemizin mezunları olarak büyük bir aileye katılıyorsunuz. Bilecik Şeyh Edebali üniversitesinin adını ve itibarını temsil ediyorsunuz. Bundan sonra da öğrenmeye ve gelişmeye devam etmenizi istiyorum. Kendinizi sürekli yenileyin, yeni bilgi ve beceriler edinin. Öğrenme serüveninin hiçbir zaman sona ermediğini unutmayın. Bu büyük adımı atmış olmanız, sizlere yeni fırsatlar ve seçenekler sunuyor. İş yaşamına dahil olarak başarılı bir kariyer edinebilirsiniz veya girişimci olarak kendi işinizi kurmak isteyebilirsiniz. Her iki yolda da hayallerini gerçekleştirmek için cesur ve kararlı olun. Başarılı olmanız için kat etmeniz gereken yollar olacak ancak inancınız ve motivasyonunuzu hiç kaybetmeyin.

Sizlere bir kez daha içtenlikle tebriklerimi sunuyor, hayatınızda başarılarla dolu bir gelecek diliyorum. Unutmayın, geleceğin liderleri ve değişimin öncülerisiniz. Bundan sonra göstereceğiniz çaba, kararlılık ve iyilik, dünyayı dönüştüren güç olacaktır. Hepinize, cesaretle başladığınız bu yolda, başarılar, mutluluklar dilerim. Bugünü bir ayrılık olarak görmeyin, Deneyimlerinizi bizlerle paylaşın, üniversitenizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur.

Mezunlarımızla üniversitemiz arasında bir iletişim köprüsü olarak gördüğümüz mezun bilgi sistemimize mutlaka kayıt yaptırın. Bu sayede hem dönem arkadaşlarınızla uzun vadeli ilişkiler geliştirecek hem de deneyim paylaşımı yaparak iş ve meslek ağınızı güçlendirmiş olacaksınız. Bu bizim için de sizlerin başarılarınızı takip ederek gurur duyma vesilesi olacaktır.

“EMANETLERİNİZİ TESLİM EDİYORUZ”

Anne babalar olarak hepimizin en kıymetli hazinesi evlatlarımızdır. Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı bilimsel bilgiyle donanımlı, etik değerlere saygılı, milli ve manevi değerleri gelişmiş ve iyi ahlak sahibi bireyler olarak mezun etmekteyiz. Evlatlarınızla gurur duyunuz. Çünkü onlar ülkemizin geleceğini inşa edecek en önemli kaynağımızdır.

Son olarak üniversitemizin itibarını ve kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan olan idari ve akademik personelimize seslenmek istiyorum. Varlığınız, üniversitemizin bilim ve eğitim alanındaki başarılarının temel taşıdır. Sizlere, bugün mezun olan öğrencilerimiz adına bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.

ÜNİVERSİTE CAMİASINA TEŞEKKÜR

Öğrencilerimiz; rehberliğiniz ve değerli katkılarınızla bugün mezun oluyorlar. Çabalarınız, öğrencilerimizin hayatında kalıcı izler bırakacak ve onları gelecekteki başarılarına taşıyacaktır. Bu vesileyle yakın zamanda yaşadığımız ve hepimizi derinde etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden öğrencilerimiz başta olmak üzere vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Tüm mezunlarımıza başarılı bir gelecek diliyor, bu törenin düzenlenmesinde emek sahibi olan üniversitemiz personeline teşekkürlerimi sunuyorum. Törenimizi onurlandıran, tüm konuklarımızı saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Beydemir’in konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Birincilikle mezun olan Ceren Orak ailesi ile birlikte şeref kütüğüne ismini çaktı.

Program sona ererken, mezun olan öğrenciler coşkulu ve heyecanlı bir şekilde keplerini havaya attı.

Program sonunda öğrenciler, müzik eşliğinde eğlendi.

BŞEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU

BŞEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.