BŞEÜ’den iş dünyasına büyük destek

BŞEÜ’den iş dünyasına büyük destek

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, üniversite bünyesinde sundukları çalışmalar ile iş dünyasına önemli katkılar sunduklarını anlattı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, üniversite bünyesinde sundukları çalışmalar ile iş dünyasına önemli katkılar sunduklarını anlattı. Bilimsel Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi sayesinde sanayicilere destek olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, doğal taş sektörü için Marmara Bölgesi’ndeki tek akredite laboratuvarı açmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

bseuden-is-dunyasina-destek4.jpg

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında hayata geçirdikleri çalışmalar ve yapılması planlanan projeler hakkında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bilecik, tarımdan tarih turizmine, eğitim ve sağlıktan sanayileşmeye kadar çok yönlü ve avantajlı bir şehirdir. İlimizde bulunan 8 adet organize sanayi bölgesindeki pek çok sanayi kuruluşuna üretim, inovasyon, ve Ar-Ge alanlarında destek vermekteyiz.

Üniversite – Sanayi iş birliklerini önemsemekle kalmıyor gerekli yatırımları hızla hayata geçiriyoruz.

Bir diğer önemli gelişme ise Bilimsel Araştırma ve Uygulama Merkezimiz BARUM’un yaptığı çalışmalardır.

Üniversitelerin, dolayısıyla bilimsel çalışmaların ortaya koyduğu ürün akademik veriler ve makalelerdir. Buradan hareketle üniversitemizin makale ve atıf sayılarında Web Of Science verilerine göre 2020 yılı öncesinde 474 olan yayın sayımızı son 3 yılda %70 oranında artırarak 809’a çıkarmış bulunmaktayız. Bu artışla birlikte Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (BARUM), mühendislik alanlarındaki inovatif araştırmalara öncülük etmekte ve sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet vererek üniversite-sanayi iş birliğine güç katmaktadır. Bu kapsamda BARUM’u ziyaret eden sektöründe öncü firmalar Granitaş A.Ş. , Eti Gıda A.Ş. , İstikamet Döküm A.Ş. olmuştur.

bseuden-is-dunyasina-destek3.jpg

Merkezimizde 2022 yılı boyunca 25 farklı sanayi kuruluşuna 270 adet analiz yapılmıştır ve diğer yıllara göre analiz yaptıran sanayi kuruluşları sayısında 3,5 kat artış, yapılan analiz sayısında ise 4,5 kat artış sağlanmıştır. Merkezimiz 2018 yılından itibaren 44 farklı firmaya hizmet vermiştir.

BARUM Merkez Laboratuvarımızdan Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fırat Üniversitesi başta olmak üzere 15 üniversite daha yararlanmaktadır. Üniversitemiz akademisyenlerine 1566 adet, diğer üniversite akademisyenlerine ise 314 adet analiz yapılmıştır.

PROJE GELİŞTİRME VE KOORDİNASYON OFİSİ

Bilimsel Araştırma Projelerimiz için geçtiğimiz yıl kurduğumuz ve çalışmalarına büyük bir heyecanla devam eden Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisimizde 1 yıl gibi kısa bir sürede toplam 120 akademisyenimiz proje desteği almış durumdadır.

Nitelikli projelerin adeta mutfağı konumda olan ofisimiz “bir fikrim var” diyen tüm akademisyenlerimizin fikirlerini projeye dönüştürebilmeleri ve gerçekleştirebilmeleri için çalışmaktadır. Üniversitemizin web sayfasında sıkça yayımladığımız “Akademisyenlerimizin Projeleri Desteklendi” başlıklı haberlerimiz, proje sahibi akademisyenlerimizin olduğu gibi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisimizin de başarı göstergesidir.

bseuden-is-dunyasina-destek2.jpg

DOĞALTAŞ VE TARIMSAL UYGULAMA MERKEZLERİ

İlimizin bir Doğal Taş Madeni kaynağı olma özelliğini, doğal taş endüstrisinin önemli bir merkezi olduğunu hepimiz biliyoruz. Buradan hareketle üniversitemizi bu alanda da rehber konumuna taşımak istiyoruz.

2013 yılında BEBKA finansmanı ile bir laboratuvar olarak kurulan Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezimizi 2021 yılında modern bir yapıya kavuşturarak işlevsel hale getirdik.

Doğaltaş bakımından oldukça zengin olan Bilecik’te faaliyet yürüten madencilerimizin karşılaştıkları en büyük sorun; ilimizde akredite bir analiz laboratuvarı olmamasıydı. Bu soruna da kayıtsız kalmadık ve Marmara Bölgesindeki tek akredite laboratuvarı üniversitemize kazandırmak için çalışmalar yürütmekteyiz. Böylece İlimizden Afyonkarahisar’daki tesise numune göndermenin zorluklarını ortadan kaldırırken civar illerden de şehrimize sanayicilerimin gelmesini sağlamış olacağız.

bseuden-is-dunyasina-destek1.jpg

Merkezimizde numune kabul, mineraloji ve petrografi, fiziksel ve mekanik analiz laboratuvarları ile numune hazırlamak için ayrıca tesis edilen kesme ve şekillendirme laboratuvarı da yer almaktadır. Ulusal ve uluslararası akreditasyon çalışmaları devam eden merkezimiz için Üniversite-Sanayi iş birlikleri kapsamında İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Silkar Holding A.Ş. ile iş birliği protokolü imzaladık. İMİB ile yapılan protokol kapsamında cihaz ve ekipman temini; Silkar Holding A.Ş. ile yapılan iş birliği kapsamında ise sarf malzeme desteği için önemli bir nakdi destek alınmıştır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.