BŞEÜ'nün tüm yerleşkeleri 'Sıfır Atık Belgesi' aldı

BŞEÜ'nün tüm yerleşkeleri 'Sıfır Atık Belgesi' aldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda merkez yerleşkesinin akabinde tüm ilçe kampüsleri ve Gölpark Misafirhanesinin sıfır atık çalışmaları tamamlandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda merkez yerleşkesinin akabinde tüm ilçe kampüsleri ve Gölpark Misafirhanesinin sıfır atık çalışmaları tamamlandı. Bilecik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne yapılan başvuru sonucunda tüm yerleşkeler temel seviye sıfır atık belgesi almaya hak kazandı.

Düzenlenen sıfır atık belgeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Budak ile ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Adnan Kolaç tarafından Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir’e sunuldu. Ayrıca Bilecik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölümünde ders uygulamalarında kullanılmak üzere 1 adet baca gazı ölçüm cihazı hibe edildi.

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir yapılan çevresel çalışmalar ve yatırımlarla üniversitenin gelişiminin sürdürülebilir boyuta yayıldığını belirterek sadece akademik yönden değil çevresel açıdan da ilimize ve ülkemize örnek teşkil edecek çalışmalar yapıldığını belirtti. Rektör Beydemir “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne üniversitemizin çevresel çalışmalarına ve eğitime verdiği destekler için ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum