Bu bir rekor!

Ertuğrul Gazi Türbesi Saygı Nöbeti videomuz 1,7 milyon izlenmeyi aştı.

Ertuğrulgazi Türbesi’nde tutulan ilk ‘Saygı Nöbeti’ne ilişkin haber videomuz YouTube’da 1,7 milyon görüntülenmeyi aştı. Bundan 4 yıl önce yayınladığımız ‘Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi Saygı Nöbeti’ başlıklı videomuz dünyanın birçok yerinden izlenirken, 23 bin beğenme ve 874 yorum sayısına ulaştı.

2017 yılında, Bilecik'in eski valilerinden şimdiki Adana Valisi Süleyman Elban'ın başlattığı ve dönemin Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı şimdiki Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç’un katkılarıyla Ertuğrulgazi Türbesi ‘Saygı Nöbeti’ başladı.

Projenin hayata geçirildiği ve ilk nöbetin tutulduğu gün ‘Alpler Türbede’ manşetiyle duyurduğumuz haberimizin ‘Söğüt Ertuğrulgazi Türbesi Saygı Nöbeti’ başlıklı videomuz milyonlara ulaştı. 6 dakikalık videomuz Ertuğrulgazi Türbesi’ni ziyaret edemeyenler için nöbet değişim seremonisini ekranlarına getirdi. 

Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığının işbirliğinde hazırlanan bu projede, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığınca görevli 9’u Jandarma Uzman Çavuş, 4’ü erbaş ve er olmak üzere toplam 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreninde görev yapıyor. Alp kıyafetleri giyen askerler tarihi misyonumuza uygun malzeme ve aksesuar kullanıyor.

Alp kıyafetli askerlerin nöbet değişim seremonisini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.