Bu kadar da olmaz!

Bu kadar da olmaz!

Osmaneli'nde faaliyet gösteren bir zincir market salkım domatesin satış fiyatını kilogram başına 16,95 TL yaptı.

Osmaneli'nde faaliyet gösteren bir zincir market salkım domatesin satış fiyatını kilogram başına 16,95 TL yaptı. Fiyat etiketini gören vatandaşlar "Bu kadar da olmaz!" diyerek tepki gösterdi.

Pandemi sonrası yükselen gıda fiyatları vatandaşın alım gücünü zorlarken yükselen enflasyonu fırsat bilen bazı zincir marketler ise fahiş fiyat uygulamaları ile gündeme geliyor. Yaşanan bu gelişmelere bir örnekte Osmaneli'nden geldi. Osmaneli'nde faaliyet gösteren bir zincir market her yıl tonlarca domatesin üretildiği, Marmara Bölgesi'nin sebze ve meyve depolarından biri olan Osmaneli ilçesinde salkım domatesin kilogram fiyatını 16,95 TL olarak belirledi. Bunun üzerine fiyatı gören vatandaşlardan tepki yağdı. 

Osmaneli gibi bir yerde 16,95 TL fiyatın kabul edilemez olduğunu dile getiren vatandaşlar, zincir marketlerin denetlenmesi için yetkilileri göreve davet etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zincir marketlere ilişkin açıklamalarına atıfta bulunan vatandaşlar, "Bu millet Osmaneli’de bu paraya domates yiyorsa büyük şehirdekilerin vay haline" diyerek tepkilerini ortaya koydular. 

bu-kadar-da-olmaz1.jpg
 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3968 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum