"Bu ortamda sağlıklı eğitim olmaz"

Öğrenci velilerinden Osmaneli’deki okulların durumları ile ilgili olarak gelen serzeniş ve tepkiler üzerine, Gazetemiz Köşe yazarlarından Mehmet Erdem öğrenci velilerine mikrofon tuttu.

Osmaneli Haber Gazetemizde, “Osmaneli’de 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi “BİRÇOK SORU İŞARETİYLE BAŞLIYOR” başlıklı haberimizin ardından, özellikle öğrenci velilerinden Osmaneli’deki okulların durumları ile ilgili olarak gelen serzeniş ve tepkiler üzerine, Gazetemiz Köşe yazarlarından Mehmet Erdem öğrenci velilerine mikrofon tuttu. 2021-2022 Eğitim Öğretim döneminin ilk ders zilinin çaldığı 6 Eylül Pazartesi günü Balaban İlkokulu önünde velilerle konuşan Köşe yazarımız Mehmet Erdem’e öğrenci velileri, “Bu Ortamda çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim alacaklarına inanmıyoruz” dediler.

Öğrenci velileri yaptıkları açıklamalarda; “Okullar birbuçuk yıldır kapalıydı. Atatürk Ortaokulunun tamir ve tadilatı neden bu süre zarfında yapılmadı. Bu okulun tamir ve tadilatı, yetkililerin şimdi mi aklına geldi. Yazık değil mi bizim çocuklarımıza. Okulların birçoğunu Balaban İlkokuluna toplamışlar. Taşımalı sistem ile gelen öğrencilerde buradalar. 27 sınıflı ve bir tek temizlik görevlisi olan okulda yaklaşık Bin İkiyüz öğrenci okuyacak. Okul nasıl temizlenecek, hizjyen kuralları nasıl sağlanacak, çocuklar arasındaki mesafe nasıl korunacak, Bu okulda Ana okuluda mevcut. 6 yaşındaki bir çocuğun maskesini kim nasıl kontrol edecek. Yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana okula hasret kalan çocuklarımız, büyük şevk ve özlemle okula geliyorlar ama, burada yeterince sağlıklı bir eğitim öğretim dönemi geçirileceğine bizler inanmıyoruz, aynı zamanda korkuyoruz. Son aylarda Korona vakalarında ve ölüm oranlarında büyük artışlar var, bu ortamda yetkililer ne düşündüler de Osmaneli’deki öğrencilerin yarısına yakınını bir okulda topladılar. Bu duruma bir an önce bir çare bulunsun. Öğenciler 30’ar kişilik sınıflarda eğitim alıyor. Yarın havalar soğuduğunda bu sınıflar nasıl havalandırılacak. En önemli sorunlardan biri de Balaban İlkokulunun bulunduğu sokağın, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Çocuklarımızı okula getiriyoruz ama, gün boyunca aklımız hep çocuklarımızda kalacak. Allah çocuklarımızın da bizlerinde durumunu hayırlı eylesin” dediler.

İzlenme: 1738
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar