Bu tesis; ‘Özel’ tesis olacak

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve down sendromlu bireylerin istihdam edileceği “+1 Mutluluk Sosyal Tesisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve down sendromlu bireylerin istihdam edileceği “+1 Mutluluk Sosyal Tesisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Milli Egemenlik Parkı yanında hizmete giren tesiste down sendromlu bireyler tarafından vatandaşlara hizmet verilecek.

bu-tesis-ozel-tesis-olacak13.jpg

Bu özel tesisin açılışında konuşan Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, göreve geldiği günde bu yana kendisi için en özel ve en önemli açılışı yaptığını söyledi. Melek Mızrak Subaşı, tüm Bileciklilere tesise davet ederken, şunları kaydetti:

“Bu tesisimizin kuruluş nedenleri özel çocuklarımızın iş ve el becerilerini geliştirmek, sosyal yaşama entegre olmalarını sağlamak ve aslında en önemlisi onları anlayabilmemizi sağlayabilmektir. Bu tür tesis ve projeleri; toplumumuzun eğitimsizlik ve bilgi eksikliği ile oluşturduğu kolektif ön yargılarına karşı bizlerin kurması gereken kolektif bilinç ve anlayışın sahaya yansıyabileceği en güzel ve verimli bir alan olarak görmekteyiz. İşte bu yüzden burada özel çocuklarımızla konuşacak, onların hikayelerini dinleyecek, onların hayat boyu kalp ve yüzlerinde taşıdıkları “+1” fazladan mutluluğa ortak olacağız.’’

Karşımda yüreği kocaman o güzel çocuklar, yanlarında o güzel çocuklara ömürlerini adayan anne ve babalar varken, duygulanmamak, gururlanmamak imkânsız. Kendi hayatlarından alıp çocuklarına vakfeden ailelere ve en az o aileler kadar çocuklarımıza emek harcayan, her zaman yanlarında olan ve hayatlarında her zaman önemli bir rol model olan öğretmenlerimize, eğitmenlerimize ve gönüllü vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ne kadar anlatsam ne kadar konuşsam da içimdeki mutluluğu tarif etmem inanın çok zor. Bu tesis çocuklarımızın, annelerimizin, babalarımızın, abiler ablaların, kısaca bu tesis hepimizin yani Bilecik’in’’ ifadelerini kullandı.

bu-tesis-ozel-tesis-olacak12-001.jpg

Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Aslıhan Volkan, çok mutlu ve anlamlı bir anı yaşadıklarını belirterek, katkıları dolayısıyla Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Açılışı yapılan tesiste dezavantajlı bireylerin çalışarak, sosyal hayata dahil olacaklarını kaydeden Volkan, ‘’Sağ olsunlar Belediye Başkanımız ve belediyemiz çalışanları tam da istediğimiz şekilde bir ortamı bizlere sundular. Belediye meclis üyelerine de mecliste dile getirdiğimiz taleplere yaptıkları katkılar dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Bilecik’te engelleri bir bir aşmaya devam ediyoruz. Açılışta emeği olan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Açılış sonrası Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ve Bieyder Başkanı Volkan, iki kurum arasında birçok alanda işbirliğini öngören protokolü imzaladı.

Açılışta dezavantajlı bireyler, vatandaşlara çay ve limonata ikram ettiler.

bu-tesis-ozel-tesis-olacak14-001.jpg

bu-tesis-ozel-tesis-olacak11-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.