'BU YAZ SPORA BAŞLAMALISIN'

'BU YAZ SPORA BAŞLAMALISIN'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, il spor merkezlerine kayıtların devam ettiğini hatırlatarak, ilimizdeki çocuk ve gençleri sporla ilgilenmeye davet etti. 20 branşta açılan il spor merkezlerinin yüzme dışında ücretsiz olacağını aktaran Müdür Yıldız,"Bu yaz spora başlamalısın" diyerek çağrıda bulundu.

Ayrıca işitme, görme ve bedensel engelliler ile özel sporcular alanında da il spor merkezlerinin açıldığını belirten Müdür Yıldız,"Spor, gençlere disiplin veriyor. Çocuklarımıza sağlıklı ortamlar sunuyor, özgüven veriyor. Ciddi bir arkadaş çevresi oluyor. Kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğretiyor. Sporun çocuklara kattığı çok büyük değerler var. Geleceğimiz olan çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe yetiştirmek istiyoruz" dedi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, il spor merkezleriyle çocukların ve gençlerin yaz dönemlerini verimli geçirmelerinin hedeflendiğini ifade ederek şunları aktardı:

"İl spor merkezlerindeki temel amaç özellikle yaz döneminde okulların tatile girmesi ile birlikte çocuklarımızın, gençlerimizin yaz tatillerini verimli geçirmeleri, sağlıklı ortamlarda bulunmaları adına Bakanlığımız böyle bir proje yürütüyor. Proje kapsamında bizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizde yürütüyoruz. 

29 HAZİRAN'DA AÇILIŞ YAPILACAK

Projeye Mayıs ayında başladık. Öncelikle il spor merkezleri ile ilgili kuruluşlarla toplantılar yapıldı. Daha çok öğrenciyi il spor merkezlerine nasıl çekeriz diye görüş alışverişinde bulunduk. Daha sonra tüm antrenörlerimizle okullarda çalışma yaptık. Özellikle okulların sok iki haftası tüm okullar tarandı. Hatta karnelerinin arasına broşürleri koyarak çocuklarımıza ulaşmaya çalıştık. Okulların tatil olması ile birlikte tanıtımlarımızı camilerde Kur'an kurslarında başlattık. Müftülüğümüzün yapmış olduğu yaz Kur'an kursu çalışmalarında çocuklarımıza il spor merkezlerinin tanıtımı yapıyoruz. Ayrıca müftülüğümüzle koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Tanıtım çalışmalarından sonra asıl programımızı da 29 Haziran Türk Spor Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünde bir açılış töreni ile yapacağız. Şu anda antrenörümüz olan 20 branşta kayıt açtık ve bunlardan sadece yüzme ücretli diğer branşlar ücretsiz. Ayrıca bunun yanında işitme, görme ve bedensel engelliler ile özel sporcular alanında il spor merkezleri açtık. Bu öğrencilerimize yönelikte kurslarımız olacak. 

bu-yaz-spora-baslamalisin2.jpg

'BU YAZ SPORA BAŞLAMALISIN'

Sağlıklı nesiller açısından özellikle gençlerimizin vakitlerini iyi yerlerde geçirmesi için spor ortamlarını ona göre düzenliyoruz. Buradaki en büyük beklentimiz; Biz hedeflediğimiz sayıya ulaşmak istiyoruz. Geçen yıl 5 bin 200 civarında bir rakam yakaladık. Bir önceki yıl 3 bin civarındaydı. Bu sene hedefimiz 5 bini aşarak 7-8 bin gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu anlamda kayıtların durumu çok iyi. 29 Haziran'a kadar kayıtlarımız devam ediyor. Velilerimiz bizzat il müdürlüğüne gelerek çocuklarını istedikleri branşa kaydettirebilirler. Ayrıca diğer tesislerimizden de gerekli bilgiler ve kayıtla alakalı dökümanları alabilirler. Bu anlamda Bilecik'teki gençlerimizi il spor merkezlerine başlamasını istiyoruz. Hatta 'Bu yaz spora başlamalısın' diye bir slogan koyduk. Hiç spor yapmamış gençlere de ulaşmak istiyoruz. 

'AMACIMIZ, SPORU SEVDİRMEK'

Spor, gençlere bir disiplin veriyor. Çocuklarımıza sağlıklı ortamlar sunuyor ama bunun yanında özgüven veriyor. Ciddi bir arkadaş çevresi oluyor. Kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğretiyor. Sporun çocuklara kattığı çok büyük değerler var. Onun için ilimizde her çocuğumuz bir spor yapsın istiyoruz. Sayın valimizin bu noktada bize talimatları var. Özellikle Eylül ayı itibari ile Bilecik'teki her öğrenci muhakkak bir spor yapması noktasında. Bununla alakalı çalışmalarımız sürüyor. Yüzme noktasında bir başlangıç yaptık. İl merkezinde 772 dördüncü sınıf öğrencimize Valimizin öncülüğünde bir protokol kapsamında proje başlattık. Bu öğrencilerimize yüzme eğitimleri verdik. 350 tane de Bozüyük ilçemizden bir talep geldi. Şu anda da onların eğitimleri devam ediyor. Bunu geleneksel hale getirerek öğrencilerin ortaokula yüzme bilerek geçmesini istiyoruz. Amacımız, çocuklara sporu sevdirmek. 

bu-yaz-spora-baslamalisin3.jpg

'TESİSLERİMİZ YETERLİ'

İlimizde tesislerimiz yeterli. Spor anlamında yüzme havuzuyla, kapalı spor salonuyla bakanlığımızın güzel yatırımları var. Biz yapılan bu yatırımları çocuklarımızla en verimli ve güzel şekilde kullanmak istiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla mücadele ediyoruz" dedi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4366 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum