Buğday fiyatları taban yaptı!

Buğday fiyatları taban yaptı!

Bilecik'te bazı bölgelerde buğday hasadı başlarken fiyatlar ise adeta taban yaptı. TMO'nun alıma başlamaması da üreticiyi endişeye sevk etti.

Bilecik'te bazı bölgelerde buğday hasadı başlarken fiyatlar ise adeta taban yaptı. TMO'nun alıma başlamaması da üreticiyi endişeye sevk etti.

bugday-fiyatlari-taban-yapti1.jpg

Osmaneli’nde, Kurban Bayramı öncesi başlayan buğday hasadı bayramın ardından hız kazandı. Hasadın devam ettiği bugünlerde Osmaneli Toptancı Hali’nde ise alımlar başladı. Ancak buğday ton başına 5500 TL’den alıcı bulunca üretici mutsuz oldu. Çünkü TMO’nun ton başına 8250 TL’den alım yapacağı ve 1000 TL’de prim vereceği açıklanmıştı. TMO’nun ofis açmaması üzerine Osmanelili çiftçiler ürünlerini tüccara satmak durumunda kaldı. Piyasa fiyatları ise TMO’nun alım fiyatının çok altında kaldı. Hal böyle olunca üretici oldukça endişelendi.

bugday-fiyatlari-taban-yapti2.jpg

Gazetemiz Kurucu Sahibi ve Başyazarı Şadi Erdal da bu haftaki köşe yazısında üreticiyi korkutan bu tabloya dikkat çekti. Şadi Erdal, ülkemizde artan buğday üretiminin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yapılan Tahıl Koridoru antlaşmasıyla birlikte ülkemize buğday geldiğini ve borsalarda fiyatların geçen yılın altına düştüğüne vurgu yaptı. TMO’nun bir an evvel açıklanan fiyattan alıma başlaması gerektiğini ifade eden Şadi Erdal, üreticinin piyasa fiyatlarından mahsulünü satmak zorunda kalması halinde ekim sahasının önümüzdeki yıllarda azalabileceğine dikkat çekti.

Diğer yandan, TMO’nun önümüzdeki günlerde alıma başlamak üzere hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 22303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum