Bunu yapan yandı! El konulacak

Bunu yapan yandı! El konulacak

Sürücülerin trafikte sağlıklı bir şekilde araç kullanabilmeleri ve kazalara karışmasını azaltmak için trafik kulları koyuluyor.

Sürücülerin trafikte sağlıklı bir şekilde araç kullanabilmeleri ve kazalara karışmasını azaltmak için trafik kulları koyuluyor. Trafik kurallarına uymayan sürücülere ise para cezası kesiliyor ve ehliyetine el koyulabiliyor.

Sürücüler trafik cezaları hakkında uyarı geldi. Ocak ayında trafik cezalarına yüzde 58 oranında zam geldi. Zamların gelmesi ile birlikte pek çok cezada artış oldu. Trafik cezaları ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde.

Sürücüler bu konulara dikkat etmesi gerekiyor! Trafik cezalarına ilişkin yapılan uyarılarda uyulması gereken o kuralara uyulmadığı takdirde hem para cezası kesilecek hem de 6 ay ehliyetine el koyulacak.

HEM CEZA KESİLECEK HEM DE EHLİYETİNE EL KOYULACAK!

Karayolları Trafik Kanunu’nun aktardığına göre trafiğe alkollü bir şekilde çıkmanın bir takım yaptırımları bulunuyor. Trafiğe alkollü çıkıldığında sürücüler ilk yakalanmalarında 6.439 TL para cezası ödemesi gerekmektedir. İkinci yakalanmada ise 8.075 TL, üçüncü yakalanmada ise 12.977 TL tutarında para cezası kesilecek. Trafikte alkollü yakalanan sürücülerin 6 aylığına ehliyetine el konulacağı gibi 20 ceza puanı da uygulanacak.

YÜZDE 25 İNDİRİM!

Eğer trafik cezası uygulandıysa, cezanızı 15 gün içerisinde öderseniz yüzde 25 indirim hakkından yararlanabileceksiniz. İndirimli tutarlar 15 gün içindir, 15 gün geçmesi ile birlikte indirimden yararlanamazsınız.

Ülkemizdeki yasalara göre hususi araçlar için trafikte alkol sınırı 0,50 promil olduğu bilinmekte. Bunun yanı sıra ticari araçlar için bu sınır 0,20 promildir. Sürücülerin trafikte sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için alkolsüz bir şekilde araç kullanmaları gerekiyor. Bunun için trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1233 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.