'BUNUN ADI FESİH DEĞİLSE NEDİR?'

'BUNUN ADI FESİH DEĞİLSE NEDİR?'

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, yaklaşan referandum öncesi Cumhurbaşkanının meclisi fesih yetkisinin olup olmadığı tartışmalarına dahil oldu.

Milletvekili Tüzün, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanının meclisi fesih yetkisi yok' sözlerine cevap verdi.

'BUNUN ADI FESİH DEĞİLSE NEDİR?'

16 Nisan'da halk onayına sunulacak maddeyi kamuoyu ile paylaşan Tüzün,"Madde 116'da 'Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır' diyor. Her şey bu kadar net. Cumhurbaşkanının Meclis’i seçime götürmesi herhangi bir şarta bağlanıyor mu? Hayır" dedi.

Cumhurbaşkanının Meclisi seçime götürmesinin önünde herhangi bir engel olmadığını savunan Milletvekili Tüzün,"Bunun adına fesih değil de ne denir?" diye sordu.

'KENDİ KİTAPÇIKLARINDA 'FESİH' KELİMESİ KULLANDILAR!'

AK Parti'nin referandum çalışmaları kapsamında hazırladıkları kitapçıkta 'Fesih' kelimesinin kullandığını öne süren Milletvekili Tüzün,"Kitapçıkta şöyle yazıyor; 'Fesih yetkisi, yeni sistemde seçimlerin karşılıklı olarak yenilenmesi yoluyla gerçekleşebilecektir. TBMM 3/5 çoğunlukla, Cumhurbaşkanı da dilediği zaman bu yetkiyi tek başına kullanabilir' ifadelerine yer verdi.

AK Parti kanadının bir kandırmacanın içerisinde olduğunu iddia eden Tüzün şöyle devam etti:

"Bu kitapçıkta fesih kelimesi yanlışlıkla yazılmış diyebilirler. O zaman Meclis tutanaklarına baksınlar. Bütün konuşmacılar tutanaklarda fesih diyorlar. Yapılan kandırmacadır. Nasıl TRT’de “Zam değil, fiyat ayarlaması” diyerek gerçekleri çarpıtmaya çalıştılarsa; Şimdi de fesih değil diyorlar.

'SAYIN CUMHURBAŞKANI OKUMADAN MI İMZALADI?'

Dünyanın bütün hukukçularına sorsunlar; Bu fesih değilse nedir? Yok gerçekleri saptırmaya çalışmıyorlarsa geriye tek bir nokta kalıyor; bu teklif daha Meclis gündemine gelmeden bütün AK Parti milletvekilleri boş kağıda imza atmışlardı, sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanı da anayasa değişikliğini okumadan mı imzaladı?."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2516 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.