Bursa Spor Bilecik'te yetenek avında

Bursa Spor Futbol Okulları Bilecik, Bozüyük ve Pazaryeri'nde Başlattığı Proje kapsamında Futbola Yetenekli çocukları keşfetmeye hazırlanıyor.

Bursaspor Futbol Okulları tarafından Bilecik’te yetenek avına çıktı. Bilecik Merkez, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde faaliyete geçen futbol okullarında 6 ila 14 yaş arasındaki çocukların antrenmanlarına başlandı. 

Bursaspor Futbol Okulları Koordinatörü Çağatay Sadefoğlu, gazetemize verdiği röportajda, Türk futbolu adına yeni bir sistem olan ‘Kolej’ modelini anlattı. Bilecik’te başlayan yetenek avını anlatan Sadefoğlu, “Keşfettiğimiz yeteneklerimizi televizyonda, milli takımda izlemek için bu projeyi hayata geçirdik” dedi. 

Koordinatör Sadefoğlu, futbol oynamayı seven her çocuğu okullarına davet ederken, şöyle konuştu:

“Bursaspor Futbol Okulları olarak kolej modeli dediğimiz bir model oluşturduk. Bursaspor Futbol Okullarını 81 ilde 130 futbol okulu olarak yaymaya çalışıyoruz. Bilecik Merkez’de, Bozüyük’te ve Pazaryeri ilçesinde hizmete başladık. İnşallah Bilecik’ten yeni yetenekler bulup Vakıfköy’e götürmeyi düşünüyoruz. Keşfettiğimiz yeteneklerimizi televizyonlarda, milli takımlarımızda izlemek için bu projeyi başlattık. 

‘Bizim sesimizi kimse duymamıştı’

Bilecik’te bizim zamanımızda bizim sesimizi kimse duymamıştı, bizde bu şekilde sesimizi duyurmaya karar verdik. Ben Bilecikli birisi olarak Bilecik’e hizmet etmek için bu futbol okuluyla yeni yetenekleri bulmak ve profesyonel takımlara ulaşamayan çocukların ulaşmaları için Bursaspor’u buraya getirdik. İnşallah yeni yetenekleri keşfederiz. 

‘Her çocuk futbolcu olmayabilir ama sporun içindeyse kaliteli bir birey yetişir’

Futbol oynamayı seven her çocuk bize katılabilir. Yüzde 20 yetenektir, yüzde 80 ise çalışmadır. Yeteneksiz olduğunuzu düşünebilirsiniz ama çalışarak bir noktaya gelebilirsiniz. 6 yaşından 14 yaşına kadar kız erkek farketmez tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Futbolu ve sporu seven her çocuğa ulaşmak istiyoruz ve birinci amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan, bilgisayarların verdiği hareketsizliklerden kurtarmak aslında. Her çocuk futbolcu olmayabilir ama sporun içindeyse kaliteli bir birey yetişir. 

‘Duyurular yapacağız ve çocuklara ulaşacağız’

Bizlere Bursaspor Futbol Okulları olarak sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirler. Ayrıca, 0541 108 11 16 numarasından bize ulaşabilirler. Zaten biz duyurular yapacağız ve biz onlara ulaşacağız gerekirse. 

Eğitimlerimiz yıl boyunca devam edecek. Yaz sezonunda olup bitmeyecek şimdi başladık antrenmanlarımızı hafta sonlarına ve okul saatlerine göre ayarlayacağız. İyi oyuncularımız yarışmacı gruplar oluşturacak daha sonrasında kulüplerimize göndereceğiz. Bilecik’teki bazı spor kulüpleriyle anlaşmalı olarak projelerimiz gerçekleşecek. Biz burada Bursaspor olarak varız ama buradaki amatör kulüplere değer veriyoruz, onları görmek onları almak istiyoruz." 

Bu haber toplam 7770 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum