“Büyük Ankara Buluşması” adlı basın açıklaması düzenlenecek

“Büyük Ankara Buluşması” adlı basın açıklaması düzenlenecek

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, “Büyük Ankara Buluşması” adı altında miting ve basın açıklaması düzenleyecek.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, “Büyük Ankara Buluşması” adı altında miting ve basın açıklaması düzenleyecek.

Kamuoyu oluşturmak ve uygulamadaki adaletsizliğin giderilmesi için düzenlenecek basın açıklaması, 21 Ocak 2024 Pazar günü saat 12.00’de Anıtpark’ta yapılacak.

“38 YILLIK HAK ARAYIŞI DEVAM EDİYOR”

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Bilecik Derneği Başkanı Ömer Ayıran, yaptığı açıklamada; büyük buluşma için Bilecik olarak hazırlıkların devam ettiğini ve adına yakışır büyük bir buluşma olmasının planlandığı belirtti.

Başkan Ömer Ayıran açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur.”

Yerel seçimlerden önce staj ve çıraklık sigortası sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Ayıran sözlerine şöyle devam etti;

“Çalışma hayatına erken yaşlarda başlayan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının, staj ve çıraklık başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyeti çözmeye çalışıyoruz.”

21 Ocak 2024 Pazar günü saat 12.00’de Anıtpark’ta yapılacak açık hava mitinginde hükûmete seslenerek çözüm beklentilerini yeniden kamuoyuna açıklayacak mağdurlar saat 10.00’da da Anıtkabir’i ziyaret edecek.

buyuk-ankara-bulusmasi-adli-basin-aciklamasi-duzenlenecek.png

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.