Büyük Zaferin 100'üncü yılı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kutlama törenleri Bilecik Şehitliği’nin ziyaret edilmesi ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kutlama törenleri Bilecik Şehitliği’nin ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Kutlamalar çerçevesinde; Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

buyuk-zafer-100-yilinda-kutlandi1.jpg

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Jandarma Yüzbaşı Erkan Yavaş, Türk milletinin tarihinde kutlanmaya ve anılmaya değer nice kahramanlıkların olduğuna dikkat çekti. Kurtuluş Savaşı’nın da bu kahramanlık destanlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Yüzbaşı Erkan Yavaş, şöyle konuştu:

buyuk-zafer-100-yilinda-kutlandi2.jpg

“Türk milletinin yakın tarihi anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla doludur. Bu olayların en önemlisi ise hiç şüphesiz yüce Türk milletinin, Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirmiş olduğu Kurtuluş Savaşıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Türk milletinin, tarihin en karanlık günlerinin yaşandığı sırada milletinin boynuna geçirmek istenen esaret zincirini kırmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmış ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da gerçekleştirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde düşmanın bel kemiğini kırarak, milletine aydınlığa ve uygarlığa giden yolun kapılarını açmıştır.

Her safhasında birer destan yazılan Türk Kurtuluş Savaşı’nın her günü milli bir gün olarak kutlanmaya değer bir önem taşımaktadır. Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, 1’inci ve 2’nci İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ihtişamlı birçok olayın bazılarıdır.

buyuk-zafer-100-yilinda-kutlandi3.jpg

Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan buz zafer asil Türk milletinin ve kahraman ordusunun Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sürdürdüğü özgürlük mücadelesidir. Bu zaferle Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türk milletinin değil dünyada ezilmiş ve esaret altındaki bütün milletlerin de hürriyet meşalesi olmuştur. Bu büyük zafer aynı zamanda Türk milletine çağdaşlaşma yolunu açan modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk inkılabını başlatan bir kıvılcım olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kanlarını ve canlarını feda ederek bizlere bırakan başta Ulu Önde Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama törenleri resmi geçit ile sona erdi.

Törene, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başta olmak üzere protokol üyeleri ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

buyuk-zafer-100-yilinda-kutlandi4.jpg

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Bilecik Şehitliği ziyaret edildi. Şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından saygı atışı gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Dr. Kemal Kızılkaya Şehitlik Defteri’ni imzaladı.

Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından tören sona erdi.

İzlenme: 2183
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar