Caner Hoca’nın takımı Avrupa Şampiyonu oldu

Caner Hoca’nın takımı Avrupa Şampiyonu oldu

20-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında Polonya’nın Ciechanow şehrinde yapılan Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonası’na katılan Milli takımımız şampiyon oldu.

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halter Antrenörü Caner Özteke, kariyerindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. 

caner-hocanin-takimi-avrupa-sampiyonu-oldu2.jpg

Polonya’nın Ciechanow şehrinde düzenlenen Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda görev alan Caner Özteke, kızlar U15 Milli Takımı’nın antrenörlüğünü üstlendi. Antrenör Özteke’nin takımı turnuvaya damgasını vururken kazanılan şampiyonluk Türkiye tarihinde bir ilk olarak kayda geçti. Bilecik’in başarılı antrenörü Caner Özteke de tarihi başarının mimarları arasında yer aldı. 

caner-hocanin-takimi-avrupa-sampiyonu-oldu1.jpg

Diğer yandan, şampiyonaya 24 ülkeden 356 sporcu katılırken milli takımımız milli takımımız 20 erkek, 20 bayan olmak üzere toplam 40 sporcuyla katılım sağladı. Şampiyonayı Millilerimiz 24 altın, 28 gümüş, 14 bronz olmak üzere toplam 66 madalyayla tamamladı.

Müsabakalar sonrasında Ülke sıralamasında, U15 bayanlar Türkiye 1. Polonya 2. Belerus 3. U17 bayanlar Türkiye 1. Rusya 2. Polonya 3. U15 erkekler Rusya 1.,Türkiye 2. Polonya 3. U17 erkekler Rusya 1., Türkiye 2., Ermenistan 3. Oldu . EWF (Avrupa Halter Federasyonu ) Naime yaren Baydemiri Avrupanın en iyi bayan sporcusu seçti.

Şampiyonanın son gününde Erkekler U17 kiloda mücadele eden sporcumuz Taner Çağlar koparmada 145 kilo ile 4. , silkmede 172 kilo ile gümüş , toplamda ise 317 kiloluk derecesiyle Avrupa ikincisi oldu.

caner-hocanin-takimi-avrupa-sampiyonu-oldu3.jpg

Bayanlar U17 +81 kiloda yarışan Aleyna kaymaz koparmada 88 kilo ile bronz , silkmede 110 kilo ile bronz, toplamda ise 192 kiloluk derecesiyle bronz madalya kazandı.Aynı kiloda yarışan diğer sporcumuz Fatmagül çelik ise koparmada 91 kilo ile altın , silkmede 114 kilo ile gümüş, toplamda ise 205 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı ve İstiklal Marşımızı Polonya’nın Ciechanow şehrinde coşkuyla okuttu.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5376 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum