Çene Eklemi Rahatsızlıklarının Sebepleri ve Tedavisi

Çene Eklemi Rahatsızlıklarının Sebepleri ve Tedavisi

Çene eklemi rahatsızlıkları çok çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Buna bağlı olarak çene eklemi tedavisi farklı yöntemlerle uygulanabilir.

Çene Eklemi Rahatsızlıklarının Sebepleri ve Tedavisi

Çene eklemi rahatsızlıkları çok çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Buna bağlı olarak çene eklemi tedavisi farklı yöntemlerle uygulanabilir. Çünkü her sorunun tedavisi için gereken yöntem farklıdır. Çene eklemi rahatsızlıklarının en sık görülen nedeni, çeşitli durumlarda gelişen travmalardır. Doğrudan yüz ve çene bölgesine yönelik travmalar bölgedeki sert ve yumuşak dokuların zarar görmesine ve çenede kırıklar oluşmasına neden olabilir.

Mikro travmalar da aynı şekilde çene eklemi rahatsızlıklarının nedenleri arasında sıralanabilir. Bunlar arasında ilk sırada diş sıkma ve gıcırdatma gelir. Ağız ve diş sorunlarının yanı sıra stres de kaslar üzerinde etkili olabilir ve kas spazmlarına yol açabilir. Bruksizmi tetiklemesi nedeniyle çene eklemi rahatsızlıklarına yol açabilir.

Çene Eklemi Rahatsızlıklarında Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Çene eklemi rahatsızlığı olan kişiler bu sorunun genellikle ağız ve diş sağlığıyla ilgili olduğunu düşünmez. Oysaki bu tür durumlarda çene eklemi rahatsızlıklarına ilişkin muayene ve tedavi diş hekimlerine başvurulması gerekir.

Bu alanda uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından yapılan muayene ve konulan tanıya göre, çene eklemi tedavisi (https://www.nazannurarik.com/cene-eklemi-tedavisi/) planlanır. Bazı durumlarda farmakolojik tedaviler yani ilaç tedavisi uygulanırken bazı durumlarda ağız içi apareylerin kullanılması söz konusu olabilir. Ayrıca fizik tedavi yöntemleriyle de tedavi amacıyla gündeme gelebilir.

Bölgede temizlenmesi gereken kistler, tümörler ve büyüme anomalileri varsa, aynı zamanda hastanın konforunu olumsuz yönde etkileyen bir ağrı yaşanıyorsa cerrahi prosedüre gereksinim duyulabilir. Farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan disk kayması, diskin yerinden çıkması gibi durumlarda ağız içi aparey tedavilerinden başarılı sonuçlar alınabilir. Cerrahi prosedür gerekliliği doğmadan çene eklem rahatsızlığı rehabilitasyonu yapılabilir.

Çene Eklemi Rahatsızlığının Belirtileri

Çene eklemi rahatsızlığının en sık görülen belirtilerinden biri, çene ekleminden gelen sestir. Tıklama, sürtünme ya da gıcırdana şeklinde çıkan seslerin yanı sıra ağız açma sırasında zorluk yaşanabilir. Bazı hastaların ağızlarını tam olarak açamaması söz konusu olabilir.

Çene eklemi rahatsızlıkları kulak bölgesinde de rahatsızlıklara neden olabilir. Çünkü çene eklemi, kulağın hemen önünde bulunur. Kulak ağrısı, uğultu ve çınlama gibi belirtiler kulaktaki bir probleme işaret edebileceği gibi çene eklemi hastalıklarının belirtisi de olabilir.

Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz: https://www.nazannurarik.com/cene-eklemi-tedavisi/

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.