CHP Seçimi Değerlendirdi

CHP Seçimi Değerlendirdi

CHP 28. Dönem Milletvekili Yaşar Tüzün, parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. 14 Mayıs seçimleri sonrasında Bilecik basınıyla bir araya gelen CHP yönetimi seçimi değerlendirerek 2. oturum için destek istediler.

CHP 28. Dönem Milletvekili Yaşar Tüzün, parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. 14 Mayıs seçimleri sonrasında Bilecik basınıyla bir araya gelen CHP yönetimi seçimi değerlendirerek 2. oturum için destek istediler.
İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Metin Yaşar, Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı millet ittifakı Bilecik örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.

chp2.jpg


Gerçekleşen basın toplantısında ilk olarak İl Başkanı Metin Yaşar konuştu.
İl Başkanı Metin Yaşar'ın konuşmasının ardından, CHP 28. Dönem Milletvekili Yaşar Tüzün konuştu. Başkan Yaşar; "14 Mayıs da ki seçim yoğun katılımla gerçekleşti. Ülkemiz için çok önemli ve tarihi bir seçim olduğunu ve bu seçimin millet ittifakı olarak zor geçeceğinin bilincindeydik. Aslında bu seçim bizim ittifakımızın karşısındaki ittifakla mücadele etmeyip, bu ülkeyi 21 yılda yöneten ve 5 yılda tek adam sistemi ile yönetilen ülkede devletin tüm kurumlarının yandaş hale getirildiğini ve yandaşlarla da mücadele edeceğimizi biliyorduk ve öyle de oldu.Devletin yandaş hale getirdiği devlet kurumları başta valiler, kaymakamlar , birim müdürleri ve özellikle ulusal basın hepsi topla tüfekle sahaya çıktı .Bizler bu seçimin zor olacağını bu yüzden biliyorduk. Karşımızda eşit kulvarda bir seçim gerçekleşmiş olsaydı seçimi çok farkla alacaktık .Bu seçimi şöyle değerlendiriyorum; 1950 den bu yana çok partili seçim hayatına geçtiğimizden beri çok seçim geçirdik .O seçimler Hükümet değiştiren seçimlerdi . Bu seçimler çok farklı seçim oldu. Bu sistem, bir referanduma bağlı yani tek adama dayalı bu ucube yönetim anlayışı bu ülkede devam etsin mi yoksa bu ülkede demokrasi ve güçlendirilmiş parlementer sistem mi bu ülkenin yönetimine gelsin yani bu ülke tek adamla mı yönetilsin yoksa ortak akılla mı yönetilsin şeklinde referamduma dönüştü . Bu seçim sonuçlarında baktığımız zaman yurttaşlarım tek adama dayalı bu sistemi kabul etmedi .Tüm güçle saldırılmasına rağmen %49,5 da kalındı .Bu ülkede yaşayan yurttaşların %50,5 kısmı biz bu sistemi istemiyoruz biz demorasi ve güçlendirilmiş parlementer sistemi tekrar bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz şeklinde irade koydular .
14 Mayıs seçim sonuçlarını bir tarafa bıraktık ve sıfırdan yeni bir seçime gidiyoruz .Adalet ve kalkınma partisi ve onun adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %49,5 da maksimum alacağı oyu almıştır . Artık bunun bu ülkede yaşayan yurttaşlardan alacağı yarım puanı bile yoktur.Ben öyle inanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı tercih eden yurttaşlarımızın büyük bölümünde pişmanlık olduğunu hissediyorum. Bu seçimde biz bu tek adam yönetiminin bu ülkede devam ettirildiğinde ülkenin neler kaybedeceğini bu ülkede yaşayan yurttaşların neler kaybedeceğini çok iyi anlatmamız lazım .Çünkü onun ittifakı belli Hizbullahın uzantısı partilerin temsilcilerini aldılar .Yeniden refah partisinin ittifaka katılmak için 30 maddelik sunumlarını kabul ettiler. 30 maddelik sunumda kadın hakları diye bir hak kalmayacak ve kadınlarımız miras hakkından mahrum bırakılacak gibi bir sürü maddenin yer aldığı laik demokratik sistemini yok edeceği talepleri yine Hüdaparın talepleri bizim anayasamızın olmazsa olmazı 4 maddenin değiştirilmesi yönündeki talepleri ile birlikte, bu iktidarın ne kadar tehlikeli olduğunu hepimiz yurttaşlarımıza gezdiğimiz yerlerdeki vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız. Partilerin bu ittifaka katılması için sundukları maddeleri milletimize ve özellikle kadınlara bu iktidarın ne kadar tehlikeli iktidar olduğunu anlatmamız gerekiyor .
Şimdi bizler Millet ittifakı olarak Bilecik de neler yapabileceğimizi çok daha iyi değerlendirmemiz lazım . Saygı değer il başkanlarımız burada artık milletvekili seçimleri bitti bir noktaya odaklanacağız Cumhurbaşkanlığı seçimine.

chp.jpg


Hepsi saha da hep birlikte gecemizi gündüzümüzü katarak Recep Tayyip Erdoğan‘ın ilk turda almış olduğu oyu gerileteceğiz .Ben öyle inanıyorum ki bu ülkenin yurtseverleri ,Cumhuriyetçileri , aydınları , vatandaşları ve bu yönetimden büyük ızdırap çekmiş yoksulları hepsini kucaklayacağız hepsi ile birlikte bu seçimde sahaya ineceğiz ve ben öyle ümit ediyorum ki 28 Mayıs akşamın da ve iddialı da konuşuyorum bunu neye dayandırıyorum bunların % 49,5 maksimum oyu artık bunlar yarım puan dahi alamazlar çünkü ne varsa aldılar fakat %50.5 - %51 bu tek adam sistemini istemeyen yurttaş çoğunluğu çok fazla .
Biliyorsunuz ki Ata ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ilk çıkışın da şunu söylemişti biz cehennemin kapılarını kapatacağız demişti bu sistemi biz ortadan kaldıracaz demişti .Ben öyle inanıyorum ki bu seçimlerde Sinan Oğan ‘a oy veren tüm yurttaşlarımızın millet ittifakının yanında olacağına ve genel başkanımız Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘na oy vereceğine yürekten inanıyorum .Çünkü milyonlarca sandığa gitmeyen yurttaşlarımız var Seçim sonuçlarından aldığımız neticeler sonunda daha birlikte planlayacağımız çok farklı işler var . İttifak ortaklarımızla çok güzel değerlendirip ve bu seçimi Cumhurbaşkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu olarak tescillenmesine büyük katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

28. Dönem için yeniden milletvekili olarak seçilen Yaşar Tüzün, kendisine bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tüzün konuşmasında; "Basınımızın değerli temsilcilerinin halkımızla aramızda köprü oluşturarak bizlerin düşüncelerini ve yaşanan süreci aktarma noktasındaki katkılarından dolayı da Bilecik ' imiz in bütün yerel basınına ayrıca şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili hemşehrilerim 14 Mayısta bir seçim gerçekleştirdik, bu seçimde iki oy kullandık, bir tanesi Türkiye nin 13. Cumhurbaşkanını belirlemek üzere bir tanesi de Bilecik ten seçilecek iki milletvekilini belirlemek üzere sandığa gittiniz. Biz sandık sonuçlarına inanan demokrasinin olmazsa olmaz diyebileceğimiz siyasi partilerimizin demokratik yarışında her bir arkadaşımıza geçmişte başarı dilemiştik. Ve kuşkusuz halkımız milletimiz sandığa gittiğinde cumhuriyet halk partisinden bir milletvekili adalet ve kalkınma partisinden de bir milletvekilini seçti ve parlamentoya göndermek üzere yetkili kıldı. Bu süreçte partimize ve şahsımıza diğer milletvekili adayımız değerli yol arkadaşım vedat kazıcı ile birlikte yapmış olduğumuz kampanyada ulaşamadığımız gidemediğimiz bazı köylerimiz mahallelerimiz ve esnaflarımız oldu. Seçim takviminin kısa olması nedeniyle böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Ancak bize oy veren ve vermeyen bu güne kadar yanımızda olan veya karşımızda olan tüm hemşerilerimizin yani 228 bin bilecik te yaşayan hemşerimizin de milletvekili olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu seçimlerin kampanya sürecinde söylediğimiz gibi asla kaybedeni olmayacak kazananı bilecik ve türkiye olacak dedik. Bu doğrultuda tercihini chp den yana kullan bütün hemşerilerime ve oy vermeyen ama sandığa giden bütün hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye genelinde katılım oranına baktığımızda yüzde seksen iki ile seksen dört arasında geçiyor, Bilecikte ise yüzde doksan iki oranında. Büyük bir katılım söz konusu. Bu katılımdan sonra çıkacak sonuca da saygı duymak herkesin temel görevi olduğunu düşünüyorum. Sevgili hemşehrilerim, kıymetli Bilecikte yaşayan vatandaşlarımız, birinci turda milletvekili dağılımı belli oldu. Ancak cumhurbaşkanlığı seçiminde dört aday yarıştı dört adaydan hiçbir tanesi yeteri çoğunluğu sağlayamadı ve seçimler yeniden yapılma, tekrar edilen değil iptal edilen değil yeniden bir seçim sürecine başlıyoruz.

chp-001.jpg

Bu yeni seçim sürecinde anayasımız gereği iki cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Bunlardan bir tanesi Millet ittifakımızın adayı olan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, diğer aday ise Cumhur İttifakının adayı olan AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğandır. Yani bu seçimlerde pusulanızda iki isim göreceksiniz iki resim göreceksiniz ve tercihinizi bu iki isimden biri için yapacaksınız. Ve YSK başkanının da söylediği gibi hiçbir aday kazanamamıştır diye önce ki gün, dün ilan etti. yani bu seçimlerde hiçbir aday kazanamamıştır. 28 mayısta yapılacak seçim yepyeni bir seçimdir, yeni bir seçimdir. Ama bu adayın cumhur ittifakının adayının yani mevcut cumhurbaşkanının aldığı oy oranına baktığımızda bu ülkede yaşayan yüzde elli bir oy oranında ki vatandaşımız bu sistemi beğenmediğini ve recep tayyip erdoğanın değişmesi gerektiğine karar vermiştir. Sevgili hemşehrilerim asla umutsuzluğa gerek olmadığını ifade etek isterim. Çünkü bu seçimlerde sayın kılıçdaroğlu ile sayın erdoğan arasında ki toplam oy farkı Türkiye genelinde 2 milyon 520 bin dir. İki genel başkanın iki cumhurbaşkanı adayının toplam oy farkı oranı 2 milyon 520 bindir. Sinan Ogan diğer cumhurbaşkanı adayımız bu seçimde yani 14 mayısta 2 milyon 830 bin oy almıştır. Yine sayın muharrem ince 240.000 oy almıştır. Ve çok önemli bir konuya temas etmek istiyorum, 14 mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı oy pusulasında 1 milyon 40 bin geçersiz oy çıkmaktadır.
Aynı zamanda sevgili hemşehrilerim Türkiye genlinde 8 milyon 430 bin vatandaşımız sandığa gitmemiştir.
Bu 8 milyon 430 bin in sadece 800 bini sandığa gittiğinde ve bu gitmeyen seçmenlerimizin yüzde 10 u sandığa gidip genel başkanımız yönünde oy kullandığında bizim oy oranımızın yüzde elliki buçuk olacağını belirtmek isterim. Sevgili hemşehrilerim o nedenle asla umutsuzluğa gerek yok karamsarlığa gerek olmadığını ifade etmek istiyorum. Parlemento da özellikle iktidara mensup siyasi partilerin temsilcileri, başta MHP genel başkanı, AKP genel başkanı ve cumhur ittifakında bulunan liderlerin söylemlerine baktığımızda, parlemento da biz çoğunluğu sağladık, dolayasıyla parlemento da çoğunluğumuz vardır, cumhurbaşkanlığını bizim kazanmamız gerekir diye toplumda bir algı yaratma gayreti içerisindeler. Oysa bizim başından beri ifade ettiğimiz, güçlendirilmiş parlementer sistemi tekrar hayata geçireceğimiz için cumhurbaşkanı kararnamesi ile yönetilebilme imkanı olduğu için, sayın genel başkanımızın kararname ile Türkiye'yi yönetme imkanı var, aynı zamanda güçlendirilmiş parlamenter sisteme yani anayasa değişikliğini yapma ihtimalimiz de söz konusudur. O nedenle cumhur ittifakının bileşenleri eğer bu seçimi kaybettiklerinde bizden daha önce parlemetoya gidip anayasayı gelin değiştirelim deyip teklifte bulunacaklarını belirtmek isterim. Sevgili hemşerilerim evet bu seçimler gerçekten adaletsiz eşit olmayan bir şekilde sürdürüldü. Çünkü biz biliyoruz ki bizim rakibimiz sadece akp ve cumhur ittifakı değildir. Devletin tüm kademeleri, yani bakanlıkların genel müdürlerinden , valilerinden kaymakamlarından, bürokratlarına varıncaya kadar tüm güç kullanıldı. Hazinenin bütün kapıları açıldı, ve olmayan vaatleri de bulunan bir siyasi iktidar ile biz mücadele ettik. Bu mücadele sonrası bizim chp olarak Türkiye genelinde aldığımız oy ortalamasının üç puan üzerinde oy aldık. Ancak sayın genel başkanımız millet ittifakının cmhurbaşkanı adayı ise türkiye genelindeki oy ortalamasından yani yüzde kırk beşin daha altında oy almış bulunuyoruz. Şimdi bu ittifakın bütün bileşenleri, ve toplumumuzun her kesiminde ki insanından katkı ve destek istiyoruz çünkü bu seçim, sadece kemal kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğanın seçimi olmayacaktır. Seksen altı milyon insanımızın seçimi olacaktır. Çocuklarımızın geleceğimizin seçimi olacaktır. Bizim kampanya sürecinden bu güne kadar kullandığımız tek adam zihniyetinden kurtulabilmenin çok partili demokrasiyi ve özgürlükleri yeniden yaşayabilmenin onurunu yaşamak isteyen insanlarız. İşte yapılan seç,imde de tek adama dur diyen elinin üzerinde hayır biz seni istemiyoruz diyen vatandaşlarımız var. Şimdi ise bu oranı çok daha arttırmamız söz konusudur.
Sevgili hemşehrilerim evet vazgeçenler değil mücadele edenler tarihe geçerler. Biz bu süreçte vazgeçmiş değiliz. Mücadele edeceğiz ve mücadelemizin sonunda 28 Mayıs tarihinde Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlunu Çankaya ya oturtturmak üzere yemin etmiş insanlarız. Evet Türk milleti zekidir, türk milleti çalışkandır, Türk milletinin karakter yapısı sağlamdır. Bu inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Aynı şekilde devam ediyoruz, ve 28 Mayıs sonrasında da gerek parlementoda gerekse Türkiye de 86 milyonun kazanacağı öncelikle barışın, sağlığın, mutluluğun hakkın, hukukun ve adaletin olduğu bir Türkiye yi de ortak akılla yöneterek bu Türkiye de bu hak hukuk ve adaleti yeniden inşa etmek durumundayız. Bugün ki zihniyetin yarattığı bütün tahribatları yok edip, ortaya koydukları bütün kötülükleri ortadan kaldırıp, yok edip biz gerçek adaleti hakkı ve hukuku sağlamak zorunda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ve diyorum ki sevgili hemşerilerim değişime çok az kaldı, değişimi kısa süre sonra gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ve biliyorum ki, Bilecik halkı ve CHP Bilecik örgütü şimdi ise Millet ittifakımızın değerli yöneticileri ile Bilecik halkı zaten iki turlu seçime alışkındır.
Kıymetli ailem netice itibari ile bize oy vermeyen hemşehrilerimize bizi desteklemeyen hemşehrilerimize asla ve asla kırgınlığımız, küskünlüğümüz söz konusu olmamıştır ve olmayacaktır. Tercihini o yönde kullanmış olabilirler. Ama şimdi ki tercihlerini millet ittifakının adayı olarak kullanacaklarına ben yürekten inanıyor ve biliyorum. Az önce değerli yöneticilerimizin söylediği gibi, özellikle dinimizi kutsal inancımızı siyasete alet eden bir anlayış, aynı zamanda vatan ve bayrak konusunda en ufak taviz vermeyeceğimizi bütün hemşehrilerimizin çok iyi bilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum