CHP, topu Başkan Şahin'e attı!

CHP, topu Başkan Şahin'e attı!

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, “Biz örgüt olarak belediye başkanımıza gerekli ikazları yaptık. Sonuçta tasarruf belediye başkanımızda, örgüt bir şey yapamaz. Belediye başkanımıza sorduğumuzda kendisinin böyle bir şey yapacak konumda olmadığını söyledi.”

CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet skandalına ilişkin basın açıklaması düzenlendi. İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, Belediye Başkanı Semih Şahin ve Milletvekili Yaşar Tüzün kameralar karşısına geçti. CHP yöneticileri rüşvet skandalına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Başkanın tasarrufunda, örgüt bir şey yapamaz”

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, AK Parti kanadından gelen eleştirilere cevap vererek başladığı konuşmasında, topu Belediye Başkanı Semih Şahin’e attı. İl Başkanı Yaşar, kendisine yöneltilen bir soruya verdiği cevapta, daha öncede kendilerine rüşvet iddialarının geldiğini belirterek, “Biz belediye başkanımıza bu konuyla ilgili gerekli ikazları yaptık. Sonuçta başkanın tasarrufunda, örgüt bir şey yapamaz. Hatta partimizde araştırma heyeti de kurduk ama arkadaşlarımız yaptıkları çalışmalar sonucunda kanıt bulunamadı. Bizde komisyonun görevini sonlandırdık. Belediye başkanımıza da konuyla ilgili görüştüğümüzde o arkadaşın böyle bir konumda olmadığını söyledi.” ifadelerini kullandı.

“Genel merkeze bildirdik”

Metin Yaşar, soruşturma sonucunda suçlu kim olursa ucu kime dokunursa dokunsun cezasını çekeceğini söyleyerek, konuyla ilgili genel merkeze bilgi verdiklerini ifade etti. Süreç sonucunda çıkacak mahkeme kararına saygılı olduklarını bildiren Yaşar, “Konu ile ilgili Chp Bilecik İl Yönetim kurulumuz merkez ilçe yönetim kurulumuz ve Belediye Meclis grubumuz ile ayrı ayrı değerlendirme toplantıları yaptık ve bu konu ile ilgili tek tek düşüncelerini dinledik toplantının sonuçlarını yetkili organımız olan CHP Genel merkezine bildirdik.

“Mahkeme sonucu beklenmektedir”

Değerli basın mensupları ve sevgili halkımız Belediye Başkanımızın yapmış olduğu basın açıklamasında da belirttiği gibi suç var ise suçlunun cezasının bulması için hem emniyet müdürlüğü hem adli kurumlarda gerekli iş birliğinde bulunuyoruz. Fakat yargı süreci devam ettiği için soruşturmanın selameti açısından konuyla ilgili detaylar hakkında mahkeme süreci beklenmektedir.

“Ucu kime dokunursa dokunsun cezasını en ağır şekilde çekmelidir”

Bu süreç sonrası verilecek mahkeme kararına saygılıyız herkesin şunu iyi bilmesi gerekir ki CHP 100 yıllık gelenekleri olan ve yapısı sağlam temellere oturtulmuş çok köklü bir partidir. Bu partide siyaset yapanlarda bu değerlere bugüne kadar özen göstererek siyaset yapmışlardır ve yapmaya devam etmektedirler. CHP kuruluşundan bugüne yolsuzluk gibi rüşvet gibi konularda kararlı bir şekilde mücadele etmiştir. Eğer bir parti yüz yıldır ayakta duruyorsa bu değerlere sımsıkı bağı olduğundan ve bununda toplumda karşılığı olduğu içindir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlunu'nda söylediği gibi rüşvetçinin ödüllendirildiği bir ülkede adalet olmaz rüşvetin ve yolsuzluğun partisi olmaz. Her kim ki rüşvet yolsuzluğa bulaşmışsa özellikle devam eden bu soruşturmanın ucu kime dokunursa dokunsun cezasını en ağır şekilde çekmelidir.” diye konuştu. 

“Çok şaşırdım, hiç beklemiyordum”

Belediye Başkanı Semih Şahin ise olayla ilgili bir bilgi kirliliği olduğunu ifade ederek iki firma arasında bir alışveriş meselesi olduğunu ifade etti. Semih Şahin, Seven Çarşısı yerine yapılan alışveriş merkezinin ilk sözleşmede belediye ile yüklenici arasında yüzde 50 eşit şekilde yapıldığını daha sonra ise belediyenin payının 38’e düşürüldüğünü iddia ederek, Selçuk Erdağı’ya yönelik operasyonu ilk duyduğunda çok şaşırdığını ifade etti. Mahkeme sürecinin devam ettiğini dile getiren Semih Şahin, “Çok şaşırdım, hiç beklemiyordum.” dedi.

Semih Şahin ayrıca kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “Ben partime 1 gram zarar verirsem istifa edeceğimi söyledim” diye konuştu.

Merkez ilçe yönetimi istifa mı edecek?

Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ise kamuoyunda istifa edeceklerine dair dolaşan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Merkez ilçe olarak istifa kararı almadık görevimizin başındayız. Temiz ve ahlaklı siyasetten yanayız, rüşvetin partisi olmaz. Genel merkezin kararını bekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yaşar Tüzün iddialarla ilgili konuşmadı!

Mv. Yaşat Tüzün ise iddialarla ilgili herhangi bir yorum yapmazken operasyonun düzenlendiği gün Cumhuriyet Başsavcısı ise görüşmesine yönelik soruya yanıt verdi. Yaşar Tüzün, “Cumhuriyet Başsavcımız kalp ameliyatı olmuştu bende o gün ona bir geçmiş olsun demek için ziyarete gitmiştim. Yaklaşık 15 dakika kadar kendisi ile görüştükten sonra partimizin programı dolayısıyla Bilecik’ten ayrılarak yola çıktım.” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 4156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum