CHP’de liste krizi!

CHP’de liste krizi!

CHP’de, Bilecik Merkez İlçe İl Genel Meclisi adaylarının belirlenmesinin ardından kriz ortaya çıktı.

CHP’de, Bilecik Merkez İlçe İl Genel Meclisi adaylarının belirlenmesinin ardından kriz ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan il genel meclisi aday listesinde 1’inci sırada yer alan Zafer Kurnaz, seçim kuruluna teslim edilen listede yer almaması üzerine tepkisini dile getirdi.

428633997-3282777925350412-967748015463094004-n.jpg

Zafer Kurnaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kendisine 1’inci sıranın tebliğ edilmesinden sonra 3’üncü sıra ve Vezirhan Belediye Başkan Adaylığı tekliflerinde bulunulduğunu ifade ederken, şunları kaydetti:

“31 Mart’ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçiminde İl Genel Meclisi Aday Adaylık başvurusunda bulundum. 15 gün önce şahsıma Merkez İlçe Başkanlığı tarafından CHP Merkez İlçe İl Genel Meclisi 1. Sıra Adayı olduğum tebliğ edildi ve Yerel Basınla bu listeler paylaşıldı. Fakat geldiğimiz bu süreçte Seçim Kuruluna verilen listede ismimin olmadığını an itibari ile öğrendim. Geçtiğimiz günlerde bizzat İl Başkanı tarafından aranarak 3. sıraya geçmem istenmiş, fakat bunu kabul etmeyeceğimi bildirmiş bulunmaktayım; bunun ardından o zaman seni Vezirhan Belediye Başkan Adayı yapalım teklifinde bulundular bende kendisine; İl Genel Meclisinde sıralamada görmek istemediğiniz birine Belediye Başkanı Adayı olarak nasıl bir teklif yaparsınız diyerek red cevabımı bildirdim. Kirli ayak oyunlarının içerisinde bulunduğum için çok üzgünüm. O kişiler şunu hiçbir zaman unutmasın ki ben Cumhuriyet Halk Partiliyim ve her zaman partimin bayrağını taşıyacağım. Koltuğa gelmek için parti içi barış sloganını ve tüzüğü ön plana çıkartıp, insanların gözlerinin içine bakarak yalan söyleyenlere duyurulur.

Bu arada bazı parti yöneticilerimizin söylediği şahsıma yönelik olan tepkilerin ne olduğunu, ne denildiğini, derhal kamuoyu ile paylaşmalarını rica ederim. Aksi takdirde bu tür söylemleri söyleyen konuşan kişi, şahıs, veya yönetici kendine olan tepkiyi dile getirmiştir.

Bu süreçte bana destek olan tüm parti üyelerimize de teşekkürü bir borç bilirim.”

chpde-liste-krizi1.jpg

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum