CHP'de Yeni Başkan Belli Oldu!

CHP'de Yeni Başkan Belli Oldu!

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı’nın 38’inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı’nın 38’inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede tek aday olan Melih Karaçam başkanlığa seçildi.

chp-merkez-ilce-baskani-melih-karacam.jpeg

Divan başkanlığını CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün yaptığı kongreye Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, ilçe ve belde başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

chp.jpg

“UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN BURADAYIZ”

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığının yeni başkanı Melih Karaçam, burada yaptığı konuşmada, son seçimlerde kırılan umutları yeniden yeşertmek için burada olduklarını ifade ederek, “Son seçimlerden sonra umutlarımız kırıldı. Cumhuriyet Halk Partisi, umudun partisidir. Umutları tekrardan yeşertmek için buradayız. CHP’nin tüm örgütleri ile sahada olacağız ve iktidara geleceğiz. Biz bu yola çıkarken ne söylediysek aynen o şekilde ‘Parti içi barış parti dışı yarış’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

chp-bilecik-merkez-ilce-yonetimi.jpg

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Melih Karaçam başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı:

Meral Açık, Fatih Adıgüzel, Yaşar Burak Aslım, Mustafa Baydur, Mert Kılıç, Senay Özbey, Beyhan Tüzün, Süleyman Ulu, Burak Ünal, Yaşar Varda, Zeki Yaylı, Bestenur Yazıcı, Özlem Yıldırım ve Onur Yıldırım.

tavukcu-emin.jpg

“SUÇUM CHP’Lİ OLMAK”

Diğer yandan, kongrenin dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalar oldukça dikkat çekti. Bilecik kamuoyunda ‘Tavukçu Emin’ olarak bilinen Hasan Hüseyin Kayabay, burada yaptığı konuşmada, Deresakarı Köyü’nde bulunan çiftliğine elektrik alamadığını söyledi. “Benim suçum CHP’li olmak” diyen Kayabay, partisinin genel merkezine bir teklifte bulundu. Köylerde bulunan başta okullar olmak üzere Atatürk büstlerinin tahribata uğradığına dikkat çeken Kayabay, partisi tarafından başlatılacak bir seferberlik ile Atatürk büstlerinin yenilenebileceğini kaydetti.

bozuyuk-belediye-baskani-mehmet-talat-bakkalcioglu.jpg

BAKKALCIOĞLU’NDAN ‘DEĞİŞİM’ MESAJI

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ise partililerin değişimi konuşmaktan korktuğuna vurgu yaptı. Değişimi konuşmaktan korkmamak gerektiğini ve bu durumun bir ürküntü halinden çıkması gerektiğini dile getiren Bakkalcıoğlu, “Değişim ve dönüşüm kelimelerinden neden korkuyoruz. Korkmamız ve konuşmamız lazım. Mesela yamama tüzük maddelerini değiştirmemiz lazım. Blok liste işini kaldırmamız lazım. Ön seçim ve çarşaf liste tüzüğe eklenmeli. Bunlar değişmeli. Değişimle ilgili düşüncelerimin devamını il kongresinde sizlerle paylaşacağım” diye konuştu.

bilecik-belediye-baskan-vekili-melek-mizrak-subasi.jpg

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, burada yaptığı konuşmada, kongrenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. CHP olarak durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Melek Mızrak Subaşı, Melih Karaçam ve yönetimine başarılar diledi.

Daha sonra söz alan CHP Gençlik Kolları Mert Söğüt’te divana önerge vererek gençlik kolları teşkilatından 6 ismin il kongre delegesi olmasını teklif etti.

berna-pamukcu.jpg

“UTANÇ VERİCİ BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Görevi devreden Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu da Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet operasyonunun ardından yaşadıkları sürece ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Bilecik’te CHP çatısı altındaki bir belediyede utanç yaşadıklarını ifade eden Berna Pamukçu, olayla ilgili tutumundan ötürü büyük hakaretlere maruz kaldığını söyledi. Tüm bunlara rağmen kendisinin ve yönetiminin aldıkları kararın arkasında dimdik durduğunu anlatan Berna Pamukçu, üstü kapalı biçimde görevinden uzaklaştırılan belediye başkanı Semih Şahin ve taraftarlarına yüklendi. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini anımsatarak “Neredeydiniz” diye soran Pamukçu, şahıs siyaseti yapmanın yanlış olduğunu ifade etti.

metin-yasar.jpg

“KONGRELERDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”

CHP Bilecik İl Başkanı M. Metin Yaşar ise CHP tarihi boyunca kongrelerin her zaman yeni bir güç kaynağı olduğuna atıfta bulunarak, “Bu kongrelerden de güçlenerek çıkacağız” dedi. Seçimlerde alınan mağlubiyetin moral ve motivasyon olarak güç kaybına sebebiyet verdiğini belirten Metin Yaşar, kongrelerle birlikte çok daha güçlü bir şekilde iktidar mücadelesine devam edeceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi gerçekleştirildi ve Melih Karaçam CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı seçildi.

melih-karacam.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4407 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum