CHP'DEN ADALET YÜRÜYÜŞÜ!

CHP'DEN ADALET YÜRÜYÜŞÜ!

CHP İl Örgütü, şehir içinde düzenlediği 'Adalet Yürüyüşü'nün ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek üzere otobüslerle Sapanca'ya doğru hareket etti.

CHP İl Örgütü tarafından şehir merkezinde 'Adalet Yürüyüşü' gerçekleştirildi. İl başkanlığı binası önünde toplanan partililer, Tevfikbey Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sadece 'Hak, hukuk, adalet' sloganları atılırken 'Adalet' yazılı pankartlar taşındı.

1-350.jpg

Yürüyüşe, Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ve partililer katıldı. Partililer, şehir içindeki yürüyüşün ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne katılmak üzere iki otobüsle Sapanca'ya doğru hareket etti.

Emniyet ekipleri yürüyüş süresince geniş güvenlik önlemleri aldı.

2-343.jpg

Yürüyüş öncesi partililere seslenen İl Başkanı Metin Yaşar, 16 Nisan referandumuna vurgu yaparak, seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu öne sürdü. Metin Yaşar, sandıklara sahip çıktıklarını ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın seçimin kaderiyle oynadığını iddia etti. Yaşar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün kararlılıkla devam edeceğini kaydederek,"Düşüncelerin dolayı tutuklanan gazetecilerin olduğu, akademisyenlerin cezaevlerine konulduğu bu ülkede adaletten söz edilemez. Adalet, herkese lazım. Bugün bizim bu yürüyüşümüze karşı çıkanlara da bir gün adalet lazım olacak. Ben buradan onlara da sesleniyorum ve bizlere destek olmaya çağırıyorum" dedi.

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ise, Adalet Yürüyüşü'nün sadece CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili olmadığını söyleyerek, hayatın her alanında adalet için yollara düştüklerini belirtti. Milletvekili Tüzün,"AK Parti'nin zulmü, baskısı, tehdidi bizi bu yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Her türlü baskıya rağmen adalet aramaya, yürümeye devam edeceğiz" dedi.

3-255.jpg

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken okuduğu şiir nedeniyle tutuklanmasına atıfta bulunan Tüzün,"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken 10 aylık hak mahrumiyeti aldığında adalet arayanlar bugün adaleti yerle bir ediyorlar. MİT tırlarının durdurulması olayında silahların 'Vallahi bilahi Türkmenlere gitmiyordu' diyenlerin Başbakan Yardımcısı yapıldığı bu dönemde haberini yapan Enis Berberoğlu 25 yıl hak mahrumiyeti ile karşı karşıya kalıyor. Türkiye'nin geldiği nokta budur" ifadelerini kullandı.

4-079.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3201 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum