CHP’DEN OTURMA EYLEMİ

CHP’DEN OTURMA EYLEMİ

CHP İl Başkanlığı tarafından OHAL’in uzatılmasına tepki göstermek maksadıyla ‘OHAL değil demokrasi istiyoruz’ sloganıyla oturma eylemi yapıldı. 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen eylem kapsamında belediye çay bahçesi önünde toplanan CHP’liler, ellerindeki dövizler ve Türk bayraklarıyla beraber bir saat oturdu. 

Oturma eylemi, CHP İl Başkanı Metin Yaşar’ın yaptığı basın açıklamasıyla son buldu. 

chpden-oturma-eylemi2.jpg

OHAL’in uzatılmasını eleştiren ve iktidarın OHAL’i amacının dışında kullandığını öne süren İl Başkanı Metin Yaşar, OHAL’in kaldırılmasını isteyerek, “OHAL değil demokrasi istiyoruz” dedi. 

OHAL kapsamında çıkartılan KHK’lar ile halkın iradesine karşı suç işlendiğini iddia eden Metin Yaşar, hükümete seslenerek şunları dile getirdi:

“Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır.

Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır.

Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir.

Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 İlindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz.”

İl Başkanı Metin Yaşar’ın basın açıklamasının ardından oturma eylemi son buldu. 

Öte yandan, eyleme DP İl Başkanı Sezai Balta'da destek verdi. 

chpden-oturma-eylemi3.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2774 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum