‘CHP’NİN BU KAFAYLA SEÇİM KAZANMASI ÇOK ZOR’

‘CHP’NİN BU KAFAYLA SEÇİM KAZANMASI ÇOK ZOR’

“CHP’liler bile milletvekilleri Yaşar Tüzün’ün seçimi kazanmak istemediğini söylüyor. CHP’nin bu kafayla seçim kazanması çok zor.”

“Bu süreci bile yönetemeyen bir heyet belediyeyi nasıl yönetecek?”

Demokrat Parti (DP) Bilecik Belediye Başkan Adayı Sezai Balta, CHP’ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Seçim takviminin başladığı günlerde CHP ile ittifak görüşmeleri yapıldığını ancak sürecin olumsuz sonuçlandığını belirten Sezai Balta, CHP yönetimini ve milletvekili Yaşar Tüzün’ü topa tuttu.

DP Adayı Sezai Balta, gazetemizi ziyaretinde, çok tartışılacak bir iddiayı ortaya atarak, “CHP’liler bile milletvekilleri Yaşar Tüzün’ün seçimi kazanmak istemediğini söylüyor. CHP’nin bu kafayla seçim kazanması çok zor. Daha çok 50 yıl bu ülkeyi yönetemezler. Hatayı Türk toplumunda değil kendilerinde aramalılar” dedi.

Sezai Balta, konuya ilişkin açıklamasında, şu noktalara dikkat çekti:

“31 Mart seçimlerinde aday çıkarmayı düşünmüyorduk. CHP ile belediye meclis listeleri için görüşmelerimiz oldu. Kendilerine yönetim olarak aldığımız karar neticesinde isim sunduk ama verdiğimiz ismin uygun olmadığını söylediler. Yaşar Tüzün ve CHP yöneticileri ile diyalog kurmakta zorlandık. Telefonlarımıza bakmadılar, mesajlarımıza geri dönmediler. Bizde kendimiz aday çıkardık şimdi telefonlarımız susmuyor. Yaşar Tüzün bana bu işten vazgeçin hatta genel başkanınızı arayayım dedi ama bu sonuç zaten onun ciddiyetsizliğinin bir sebebi.

Gelinen süreçte, CHP ile iş olmayacağına karar verdik. Bu süreci bile yönetemeyen bir heyet belediyeyi nasıl yönetecek? Bu kafayla daha çok 50 yıl bu ülkeyi yönetemezler. Hatayı Türk toplumunda değil kendilerinde aramalılar. Biz o süreçte iki isim önerdik ve birisinin belediye meclis üyesi listesinde olmasını istedik ama verdiğimiz isimlerin itibar görmediğini söylediler. Bizde özgül ağırlığımızı göstermek adına seçime girmeye karar verdik. Şimdi bizi AK Parti’nin seçime soktuğuyla ilgili suçlamalarda bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

Sezai Balta son olarak Bilecik’te seçimin AK Parti, CHP ve DP arasında geçeceğine vurgu yaparak iyi bir oy oranı alacaklarını söyledi.

chpnin-bu-kafayla-secim-kazanmasi-cok-zor2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5584 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum