CHP’NİN İLK ADAY ADAYI HÜSEYİN KORKMAN

CHP’NİN İLK ADAY ADAYI HÜSEYİN KORKMAN

CHP’de çeşitli kademelerde görev alan Hüseyin Korkman, 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Bilecik Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Hüseyin Korkman, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kendisini tanıtarak aday adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Korkman, partililerden ve Bileciklilerden destek isterken CHP’nin resmi başvuruda bulunan ilk aday adayı oldu.

Aday adayı tanıtım toplantısına, İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, bazı il genel ve belediye meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Metin Yaşar, Korkman’a aday adaylığı sürecinde başarılar diledi.

2-589.jpg

Daha sonra söz alan belediye başkan aday adayı Hüseyin Korkman, kendisini tanıtarak vaat ettiği siyaset anlayışı ve yönetim biçimine ilişkin konuştu. CHP’nin büyük bir aile olduğunu ve ülkemizin gelecekte daha iyi bir noktada olması için CHP anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini ifade eden Korkman, şu noktalara dikkat çekti:

‘SİYASET YAPMA BİÇİMİMİZİ DEĞİŞTİRELİM’

“Bence bu işe siyaset yapma biçimimizi değiştirmekle başlayalım. Maalesef yıllardır muhalefette olmanın da etkisiyle örgütler olarak çok hırpalandığımızı, örselendiğimizi, bir biçimde kendi içimizdeki ilişkilerimizin bizleri yorduğunu ve yorulduğumuz biliyorum. Öncelikli olarak kendi yaralarımız sarmak ve birbirimize inanmakla bunun yapılabileceğine inanıyorum.

Bu ülkeye ve insanımıza vaat ettiğimiz demokrasiyi önce kendi içimizde eksiksiz ve tam olarak sağlamak zorundayız. Bunun da temeli yapacağımızı yeni siyaset anlayışı ile olacak. Sahip olduğumuz ve olmaya devam edeceğimiz muazzam Atatürk ilke ve devrimlerimiz Cumhuriyet değerlerimiz adalet ve ortak aklı kullanarak bunu başarabileceğimize gönülden inanıyorum.

1-581.jpg

‘SOSYAL DEMOKRAT BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HAREKET ETMELİYİZ’

‘Herkes önce kendi kapısının önünü süpürmeli’ özdeyişini bugünkü ortam için çok yerinde bir deyiş olarak kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Önce yaşadığımız ilimizde bunu gerçekleştirmek için çalışmalıyız. İlimizin sorunlarını bilen, hızlı ve kalıcı çözüm üreten CHP’ye özgü, sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile hareket etmeliyiz” dedi.   

İL BAŞKANININ ELİNİ ÖPTÜ

Hüseyin Korkman, konuşmasının son bölümünde İl Başkanı Metin Yaşar ile bir anısından bahsetti. 1980’li yıllarda ortaokulu bitirdikten sonra liseye gidemediğini anlatan Korkman o yıllarda öğretmen olan Metin Yaşar’ın kendisinin eğitim hayatına devam etmesini sağladığını belirtti. Yaşadığı bu olayı hayatının dönüm noktası olarak nitelendiren Korkman; Metin Yaşar’a teşekkür ederek elini öptü.

3-454.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5651 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum