Çiftçilerin merakla beklediği soru yanıt buldu

Çiftçilerin merakla beklediği soru yanıt buldu

Bilecik’te, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 6 Temmuz itibariyle ofis açılarak buğday ve arpa alımları başladı.

Bilecik’te, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 6 Temmuz itibariyle ofis açılarak buğday ve arpa alımları başladı. Piyasada taban yapan fiyatlara karşın TMO’nun ofis açması büyük memnuniyetle karşılandı.

Bilindiği üzere; Bilecik’te hasadın erken başladığı bölgelerden elde edilen ürünleri piyasaya satmak isteyen çiftçiler TMO’nun açıkladığı fiyatın altında bir piyasa ile karşılaştı. Daha sonra TMO’nun bir an evvel alıma başlaması talebinde bulunan üreticiler kamuoyunda çıkan söylentiler ile endişeye kapıldı. TMO’nun alımlarda kota uygulayacağı ve randevu alınamadığı gibi dedikodular üzerine telaşa kapılan üreticileri rahatlatan açıklama TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’dan geldi. Güldal’ın “Üreticilerimize, TMO’nun referans fiyatlarının altında kimseye ürün vermemelerini öneriyorum. Alım sınırımız yok, ne kadar ürün gelirse hepsini alacağız” açıklamasıyla çiftçi rahat bir nefes aldı.

Ahmet Güldal’ın bu açıklamalarından sonra çiftçilerin cevabını beklediği bir diğer soru ise geçen yıl satılmayan ürünler olmuştu. Üreticiler, geçen yılın ürünlerinin TMO tarafından alınıp alınmayacağını sorgularken yetkililerden açıklama beklediklerini ifade etmişlerdi. Ayrıca, geçen yılın ürünlerinin alınması talebinde bulunmuşlardı.

Çiftçilerin merakla beklediği o soru yanıt buldu. İşte cevabı…

TMO yetkililerinden edinilen bilgilere göre, geçen yılın ürünleri alınmayacağı gibi geçen yılın ürünlerini satmak için girişimde bulunanlara karşı yaptırım uygulanacak. Mahsulün geçen yıldan kalıp kalmadığını tespit edebildiklerini belirten yetkililer geçen yılın ürünü satmaya çalışanların 2 yıl süreyle TMO’ya ürün satamama yaptırımı ile karşı karşıya kalacaklarını ifade ettiler.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 11405 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum