Çiftçinin zararı karşılanacak mı?

Bilecik’te etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar sonrası tarım arazileri zarar gören çiftiler zararlarının karşılanıp karşılanmayacağını merak etmeye başladı.

Bilecik’te etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar sonrası tarım arazileri zarar gören çiftiler zararlarının karşılanıp karşılanmayacağını merak etmeye başladı. Üreticiler, ayrıca zirai kredilerde herhangi bir erteleme olup olmayacağını araştırıyor.

ciftcinin-zarari-karsilanacak-mi1.jpg

Bilecik’te son günlerde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışların en çok zarar verdiği kesimlerin başında ise çiftçiler geliyor. Yağışlardan dolayı tarlalarına giremeyen çiftçiler ürünlerinin zarar gördüğünü belirtiyor. Şiddetli yağışlar sonrası oluşan sel baskınları tarlaları adeta göle çeviriyor.

ciftcinin-zarari-karsilanacak-mi2.jpg

Bilecik genelinde yaygın olarak ekimi gerçekleştirilen arpa, buğday gibi tahıl ürünlerinde selden ötürü ciddi zararlar oluştu. ‘Sarı pas’ adı verilen hastalık ortaya çıkmaya başladı. Yine ilimizde üretim alanı olarak geniş bir yelpazeye sahip ayçiçekleri yağışlardan dolayı toprak altından çıkamadı. Birçok sebzenin ise ekim zamanı yağışlardan dolayı gecikti.

Gelinen süreçte, çiftçiler oldukça zorlu bir süreçten geçerken yağışların bir süre daha devam etmesi durumunda zararın çok daha büyük olacağını ifade ediyorlar.

ciftcinin-zarari-karsilanacak-mi3.jpg

Bu kapsamda çiftçiler zararlarının karşılanıp karşılanamayacağını merak ediyor. Üreticiler, ayrıca zirai kredilerde herhangi bir erteleme olup olmayacağını araştırıyor.

Diğer yandan, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, geçtiğimiz günlerde sağanak yağışların etkili olduğu köylerde ve tarım arazilerinde incelemelerde bulunmuştu. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri zarar tespit çalışmalarını başlatmıştı. Üreticiler dört gözle devletten gelecek haberleri bekliyor.

‘Çiftçilerin zararları karşılanacak mı?’, ‘Zirai krediler ertelenecek mi?’ sorularına yanıt bekleniyor.

ciftcinin-zarari-karsilanacak-mi4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 907 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum