Bilecik'te çocuklara eğitim seti hediye edildi

Bilecik'te çocuklara eğitim seti hediye edildi

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Benim Oyun Sandığım" projesi kapsamında Bilecik'te 7 köyde çocuklara eğitim seti hediye edildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Benim Oyun Sandığım" projesi kapsamında Bilecik'te 7 köyde çocuklara eğitim seti hediye edildi.

2023 Eğitim Vizyonu ile okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, geçiş sürecinde özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklara ev ortamında ulaşmak için "Benim Oyun Sandığım" adlı eğlenceli bir eğitim seti ve bir takvim hazırladı.

cocuklara-egitim-seti-hediye-edildi1.jpg

Bilecik'te köylerde ikamet eden ve okula gidemeyen okul öncesi öğrencilerine bakanlık tarafından gönderilen eğitim sandıkları, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Şube Müdürü Ali Güder ve projede görevlendirilen Mehmet Nuri Efendi Anaokulu'nun idareci ve öğretmenleri tarafından belirlenen köylerdeki çocuklara ulaştırıldı.

Bilecik'e bağlı 7 köydeki eğitim setlerinin dağıtımı Mehmet Nuri Efendi Anaokulu Müdürü Sevgi Uğurlu ve okul öncesi öğretmenleri Lütfiye Alanyalıoğlu ve İbrahim Akpınar tarafından yapıldı. Öğretmenler tarafından teslim edilen malzemeler minik öğrencilerin yüzünü güldürdü.

cocuklara-egitim-seti-hediye-edildi2.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Akyol ziyaret edilen köylerdeki bir öğrenciyi, ailesini ve köy muhtarını makamına davet etti.

Projede görev alan Mehmet Nuri Efendi Anaokulu Müdürü Sevgi Uğurlu, böyle anlamlı bir projede görev almanın çok gurur verici olduğunu belirterek, "Çocukların yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Ayrıca köyde çocuğumuzun evi önünde küçük ses sisteminden Milli Eğitim Bakanlığı müzikleri çalarak köyü şenlendirdik." ifadesini kullandı.

Eğitim sandıklarının dağıtımının belirlenen köylerde devam edeceği bildirildi. 

cocuklara-egitim-seti-hediye-edildi3.jpgcocuklara-egitim-seti-hediye-edildi4.jpg

Bu haber toplam 3400 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.