“Çöp çukur belediyeciliği CHP Bilecik Belediyesi”

“Çöp çukur belediyeciliği CHP Bilecik Belediyesi”

AK Parti İl Başkanı Yıldırım, “Bilecik bunu haketmiyor, yakışmıyor.”AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Karadayı, “Çöp çukur belediyeciliği CHP Bilecik Belediyesi”

Bilecik Belediyesi’nin çöp toplama ve taşıma işini gerçekleştiren şirkete ödeme yapmaması sonucu çöplerin toplanmaması çöp dağlarının oluşmasına sebep oldu. Dolan taşan çöp konteynerlerinden yayılan kokular içinde bulunduğumuz pandemi döneminde vatandaşlara korku saldı.

bahc.jpg

Konuyla ilgili ‘Çöpte rant yok mu?’ başlıklı haberimizin ardından Bilecik gündemi bir anda değişti ve kamuoyundan tepkiler yükselmeye başladı. Bilecik Belediyesi’nin sorumsuzluğu sonucu ortaya çıkan duruma en sert tepkiyi ise AK Parti kanadı gösterdi. AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, haberimizin ardından yaptığı açıklamada, “Bilecik bunu haketmiyor, yakışmıyor” dedi. Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Karadayı ise Belediye Başkanı Semih Şahin’den açıklama beklediklerini ifade ederek, “Çöp çukur belediyeciliği CHP Bilecik Belediyesi” çıkışıyla oldukça sert bir tepki ortaya koydu.

Bilecik Belediyesi’nin kendi imkanları ile çöp toplamaya çalıştığı görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan İl Başkanı Serkan Yıldırım, şunları kaydetti:

ertg.jpg

“İşte güzel belediyecilik. Kuruluşun şehri bunu haketmiyor. Bilecik halkı bunu haketmiyor. Bir sorun varsa gelin beraber çözelim ama her şey eskisi gibi oluyor. Yazıktır bu çöpü bu şekilde toplayan işçiye, yazıktır bu araçlara, yazıktır çocuklarımıza çevremize…” ifadelerini kullandı.

Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Karadayı ise geçtiğimiz günlerde taşan rögarların ardından şimdi de çöplerin toplanmamasının insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, “Geçen yağmurdan sonra çarşıyı kanalizasyondan çıkan pis kokular sarmıştı ve konu sadece çarşıydı, bu sefer konu tüm Bilecik. Bilecik'i çöp kokusu sardı. Çöp çukur belediyeciliği CHP Bilecik Belediyesi. Sayın Semih Şahin bir açıklamanız vardır umarım” dedi.

ismtps.jpg

Öte yandan, çöplerin toplanmamasına ilişkin vatandaşlardan dikkat çekici yorumlar geldi. Su faturalarından alınan çevre temizlik ve katı atık bedellerine dikkat çeken bir vatandaş, “Su faturalarından çevre temizlik ve katı atık bedellerini al sonra firmaya ödeme yapma, çöpleri ben toplarım diyen belediye başkanını göreceğiz. Belediyeye aldığın 400 eleman ne işe yarar? Yapamıyorsunuz, çöp çukur çamur sizin zihniyetiniz bu” yorumunda bulundu.

Bir başka vatandaşsa Bilecik Belediyesi’nce yapılan heykelleri eleştirerek heykellere bulunan paranın çöp toplama şirketine bulunamamasını eleştirdi. ‘Ödemeyi heykeller ile yapsınlar’ diyen vatandaşın yanı sıra yine aynı mihvalde yaptığı yorumunda “Lütfen Bilecik ya bu kadar yüklenmeyin ışıklar saçan başkanıma. Adam ne zahmetlerle ayı ve geyik heykelleri yaptı. Ayıp bu kadar da olmaz. Hizmet aşkıyla yanan takır takır çalışıp tıkır tıkır iş yapan ışıklı başkanım siz bakmayın halkın ne dediğine. Heykel yapmaya devam” ifadelerine yer verdi.

istsy.jpg

Belediyeye alınan çok sayıda personel üzerinden çöplerin toplanılamaz hale geldiğine atıfta bulunan vatandaş ise “Şirkete para ödeseler aldıkları 300 kişinin maaşını nasıl ödeyecekler. yakında anonslar başlar fazla çöp çıkarmayın evlerinizden diye” dedi.

osmngz.jpg

Bu haber toplam 11946 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum