“Cumhurbaşkanı ‘Ekin’, yetkililer ‘Ekmeyin’ diyor!”

“Cumhurbaşkanı ‘Ekin’, yetkililer ‘Ekmeyin’ diyor!”

Selöz sulama göletinden ne yazık ki çiftçiler yararlanamıyorlar.

2013 yılında 1 milyon 453 bin 800 TL’ye ihale edilen, 15 km’lik sulama hattı 2014 yılında biten, 2870 dekar tarım arazisinin sulanması, Selöz ve Çakırpınar köylerinin arazisinde sulu tarım yapılması için inşa edilen Selöz sulama göletinden ne yazık ki çiftçiler yararlanamıyorlar. 

cumhurbaskani-ekin-yetkililer-ekmeyin-diyor1.jpg

Dalaksu ve Karanlık derelerinden beslenen Selöz sulama göleti, geçtiğimiz kış aylarında yağışların bol olmasıyla birlikte ağzına kadar doldu. Göletin dolu olmasına rağmen tarım arazilerine bir damla suyun gelmemesi arazi sahiplerini çiftçilik yaptıklarına pişman hale getirdi. 

Arazinin sulama hattı işini yapan müteahhit firmanın işini sağlıklı şekilde yapmamasından dolayı borularda patlaklar meydana geldi. Tamir edilmeyen patlaklarla ilgili köy muhtarlığının da herhangi bir girişimde bulunmaması tarım arazilerini susuz bıraktı. 

Gazetemize konuyla ilgili sıkıntılarını anlatan arazi sahipler, “Cumhurbaşkanımız ekin diyor, yetkililer ekmeyin diyor.” diyerek sitem etti. Arazi sahipleri, yaptıkları açıklamada, şunları kaydetti:

cumhurbaskani-ekin-yetkililer-ekmeyin-diyor2.jpg

“Başta sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım Bakanı, bakan yardımcıları ve konuyla ilgili devlet yetkilileri çiftçilere boş arazi bırakmamaları için telkinde bulunuyorlar. Devletin çiftçinin yanında olduğunu beyan ediyorlar. Arazilerini ekecek olan çiftçilere her türlü desteğin sağlanacağını söylüyorlar. Bu nasıl bir destek ki tarlasını, bahçesini eken çiftçilerin ürünleri tarlalarında kuruyor. Ürününü kurtarmak isteyen çiftçiler ise en yakın su kaynaklarından tarlalarına elleriyle su taşıyor. Selöz sulama göletinin randımanlı bir şekilde çalıştırılması için başvuracağımız bir muhattap dahi ortada yok. 

cumhurbaskani-ekin-yetkililer-ekmeyin-diyor3.jpg

Ülkemizde gıda enflasyonu son yılların zirvesine çıkmışken vatandaş marketten manavdan bir kilogram domates alamayacak hale gelmişken, kendi ürününü üretmek isteyen çiftçiler reva görülen bu susuzluk zulmüne kim dur diyecek? 2870 dekar arazide yapılacak sulu tarım ile Bilecik’in gıda talebine cevap verilebilecekken, susuzluk nedeniyle çiftçiler kendi yiyecekleri ürünlerini dahi yetiştiremez durumda. Başta sayın valimize, milletvekillerimize, il genel meclisimize ve özel idare yetkililerimize sesleniyoruz. Derdimize bir çare bulun.” dediler. 

cumhurbaskani-ekin-yetkililer-ekmeyin-diyor4.jpg

İlimiz merkezine 5-6 kilometre mesafede bulunan Selöz Köyü’nün problemleri yaz mevsimine geldiğimiz bugünlerde çözülemediyse 70-80 kilometre uzaklıkta ziraatle uğraşanlar seslerini nasıl duyuracak?

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4721 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum