‘Cumhurbaşkanımızın Osmanlı torunlarına jestidir’

‘Cumhurbaşkanımızın Osmanlı torunlarına jestidir’

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, ilimizde kurulması planlanan Tıp Fakültesi’nin Bilecik’e nasıl kazandırıldığını anlattı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, ilimizde kurulması planlanan Tıp Fakültesi’nin Bilecik’e nasıl kazandırıldığını anlattı. Basın Masası programında, Mücahid Erdal’ın konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Mv. Selim Yağcı, “Cumhurbaşkanımızın Osmanlı torunlarına jestidir” ifadesini kullandı.

Mv. Selim Yağcı, belediye başkanlığı döneminde belirlenen yeni hastane yerinin Tıp Fakültesi kurulmasında büyük rol oynadığını kaydederek, “Benim eski konuşmalarına bakın, hastanenin mevcut yerini iddia ederken en baştaki savunma tezim tıp fakültesiydi. Tıp Fakültesi kurulması zor ama ileriye doğru şartlar değişir bizde bu şartları değerlendiririz ve tıp fakültesini kurar o zaman bu hastanenin yeri daha büyük anlam bulur demiştim. Bu hayalimize, hedefimize çok kısa bir sürede kavuştuk” diye konuştu.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, konuya ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

“Rektörümüzden bu konu ile ilgili rapor hazırlamalarını ve takibinin bana ait olacağını söyledim. Rapor düzgün olursa bizimde iyi savunabileceğimizi ifade ettik. Bilecik’i Ertuğrul Sancağı olarak geniş bir alanda ele aldık ve hizmet verilebilecek bölgeleri anlattık. Yani Pamukova Sakarya'nın ilçesi olsa da bizim Yenipazar ilçemiz 70 kilometre Pamukova 40 kilometre. İnönü baktığınızda bu hizmetten faydalanabilecek.

Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize olan ilgisi ve bu noktadaki himayesi çok önemliydi. Yani Cumhurbaşkanımızın Osmanlı torunlarına jestidir. Önceden haberimiz vardı ama çok istisnai bir karar olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasından geçmeden kamuoyuyla ve diğer yerlerle paylaşmak istemedik. Tıp Fakültesi Bilecik’i bir basamak yukarıya çıkartmak demek. Belki de birkaç basamak yukarıya çıkartmak demektir. Tıp fakültesinin kurulması ile inşallah hastaneye 150 yatak ilavesi daha olacak. Hastanenin ileriki sürecinde, sağlık bakanlığımız, üniversite yönetimimiz iş birliği içerisinde bu oluşacak.

Tıp fakültesi gerçekten 2020’nin sıkıntıları içerisinde bizi mutlu eden, şehre bu heyecanı katan çok bir hediye oldu. Bizde bunu gerçekleştirmenin onurunu, gururunu duyuyoruz. Üniversitenin sinerjisi ve enerjisi lokomotif görevi yapabilir. Üniversitemizin çalışmalarını çok önemsiyoruz, bu konuda dün olduğu gibi bugünde doğru yapılan işlerde yanlarındayız, şu anda birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Tıp Fakültesi açıldıktan sonra Bilecik’in bu sevk sorunları diğer şeyleri daha aza indirgeyecek ve öğretim görevlilerinin kontrolü altında halkımız sağlık güvencesine daha üst seviyede ulaşacak.

‘NEDEN HUKUK FAKÜLTESİ OLMASIN...’

Devamında daha farklı fakülte müjdeleri de gelecek. Üniversitede neden bir hukuk fakültesi olmasın? Daha çok hukukçularımız olsun, bir hukukçu olarak bize de yakışan bir şey. BESYO olması noktasında ciddi çalışıyoruz. Rektörümüz ekibimiz yeni bir proje hazırladı, inşallah önümüzdeki günlerde bir görüşmemiz olacak. Bir spor kompleksi kazandırma noktasında gayretimiz olacak. Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz, yönetimimiz de çok heyecanlı. Biz milletvekiliyiz altlığı hazırlayıp önümüze sunulması lazım ki takip edelim, savunalım” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 38598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum