Dadaşlardan Bilecik’i buluşturan etkinlik

Dadaşlardan Bilecik’i buluşturan etkinlik

Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknik ve hıdrellez etkinliği gerçekleştirildi.

Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknik ve hıdrellez etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Bilecik’in her kesiminden ve her görüşünden birçok isim katıldı. Erzurum yöresine ait oyunların sergilendiği etkinlikte yöresel yemek ikramında bulunuldu. Siyaset, iş dünyası ve bürokrasi başta olmak üzere STK’ların yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda güzel mesajlar verildi.

dadaslardan-bileciki-bululturan-etkinlik1.jpg

Dernek Başkanı Ebu Talip Dursun, yaptığı açıklamada, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek Bilecik’te yaşayan Erzurumlular olarak birlik ve beraberlik fotoğraflarının ortaya çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bilecik’te yaşamanın kendileri için bir onur vesilesi olduğunu aktaran Ebu Talip Dursun, “Biz büyük Selçuklu toprakları Nene Hatun’un diyarı Erzurum’dan gelmiş, 400 çadırdan bir beylik bir beylikten büyük cihan imparatorluğu çıkarmış Ertuğrul Gazi’nin Şeyh Edebali’nin diyarında yaşamaktan onur ve şeref duyuyoruz.

dadaslardan-bileciki-bululturan-etkinlik2.jpg

“HEP BERABER TÜRKİYE’YİZ”

Biz, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bilecik’in de ekonomisinde, ticari hayatında, siyasetinde yer alıyoruz. Devletimiz ne zaman zor duruma düşse her zaman yanındayız. 15 Temmuz’da tankların altına yatarak ABD, İsrail, PKK ve FETÖ emperyalizmine karşı ülkemizi işgal ettirmedik. Biz, Türk-Kürt, Manav-Muhacır, Dadaş-Yörük bir ağacın dallarıyız. Hep beraber Türkiye’yiz” ifadelerini kullandı.

dadaslardan-bileciki-bululturan-etkinlik3.jpg

Başkan Ebu Talip Dursun son olarak Bilecik siyasilerini halayda bir araya getirdiklerini belirterek, “Bu halayda ortaya çıkan fotoğraf siyasi kimliklerin hiçbir öneminin olmadığını anlatan bir karedir. Bu vesile ile şenliğimize katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bilecik’in kurtuluş gününde düzenlediğimiz etkinlikle ilimizin kurutuluşunu da kutlamış olduk. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.

dadaslardan-bileciki-bululturan-etkinlik4.jpg

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum