Daha fazla geç kalınmasın!

Daha fazla geç kalınmasın!

Bilecik’te haftanın gündemi yaşanan su kesintileri oldu. Karasu İçme Suyu Hattı’nda meydana gelen arızalar sebebiyle kentin bazı bölümleri adeta susuzluktan kavruldu.

Bilecik’te haftanın gündemi yaşanan su kesintileri oldu. Karasu İçme Suyu Hattı’nda meydana gelen arızalar sebebiyle kentin bazı bölümleri adeta susuzluktan kavruldu. Yazın bu sıcak günlerinde susuz kalan vatandaşlar isyan bayrağını çekti.

Bilecik Belediyesi başta olmak üzere AK Parti ve MHP ile birlikte görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin’in de dahil olduğu birçok tartışma yaşandı. Son 3 yıldır büyük arızalar veren ve vatandaşların oldukça mağdur olduğu Karasu Hattı’nın geleceği ise tartışmaya açıldı.

Gazetemiz Kurucu Sahibi ve Başyazar Şadi Erdal ise Bilecik’i bekleyen bu tehlikeyi 2022 yılının Kasım ayında kaleme almıştı. O dönem yine Karasu Hattı’nda yaşanan arıza sebebiyle vatandaşların mağduriyetine kulak veren Şadi Erdal, Karasu projesine alternatif bir projenin derhal hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekmişti.

Şadi Erdal “Karasu Projesi arızalandı, alternatif yok mu?” başlıklı yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer vermişti:

“Bilecik’te geçtiğimiz hafta 35-40 saat Bahçelievler ve Hürriyet Mahallesi Karasu su projesinde meydana gelen arızadan dolayı susuz kaldı. 30 yıl evvel Karasu su projesi gündeme geldiğinde ilimizin nüfusu 20-25 bin civarındaydı. Aradan 30 yılı aşkın zaman geçti ilimizin merkez nüfusu 80 binlere dayandı yani nüfus 3 kattan fazla arttı. Sanırım 1,1,5 yıl evvelde Karasu su projesinde meydana gelen arızadan dolayı günlerce susuz kalındı.

Dün Özal’ı suçlayanların çocukları, torunları belediyeyi yönetiyor. Karasu su projesi borularının da bir ömrü vardır. Neden başka bir alternatif su hattı düşünülmüyor? Şehir merkezi eski hatlar ve su depolarıyla besleniyor kesinti yaşamıyor. Bahçelievler, Hürriyet Mahallesi gibi yüksek yerlerde yaşayan yeni mahalleler su sıkıntısına mahkum ediliyor. İlgililer neden çözüm üretmiyorlar?

Çözüm üretemedikleri gibi mahalle sakinlerine hiç olmazsa tankerlerle su vermeyi bile düşünmüyorlar. Haydi Bilecik eskiden yapılanları bile çalıştırmaktan aciz idarecilere sahip olduğunu unutma.”

Gelinen süreçte, Şadi Erdal’ın yaklaşık 10 ay önce yaptığı uyarıların ne kadar yerinde ve önemli olduğu bir kez daha görülmüş oldu. Tankerlerle su dağıtılmasının düşünülerek hayata geçirilmesi ise bir nebze yol katedildiği şeklinde yorumlandı. Ancak, Karasu hattına alternatif bir projesinin halen hazırlanmaması büyük bir problem olarak orta yerde dururken kamuoyu daha fazla geç kalınmadan alternatif projelerin hayata geçirilmesini istiyor.

daha-fazla-gec-kalinmasin3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum