DARTTA BÜYÜK BAŞARI

DARTTA BÜYÜK BAŞARI

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından düzenlenen, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı'ında Özel Harekat Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Polis memuru Demet Sezen'in adının verildiği "2016-2017 sezonu Türkiye Dart Şampiyonası" sezonu ilk etabı 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde Büyük Erkekler ve Büyük Bayanlar kategorileri ile başladı.

Bilecik ilini temsilen şampiyonaya katılan Dart sporcuları ilk defa yarıştıkları Büyükler kategorisinde yine madalya ile dönmeyi başardılar.

100 bayan 170 erkek sporcunun katılımı ile gerçekleşen şampiyonanın ikinci gününde yarışan Milli sporcumuz Yunuscan Yıldırım zorlu rakiplerini geride bırakarak Türkiye (3.) üçüncüsü olmayı başardı.

Şampiyonayı değerlendiren Dart Antrenörü Özlem Torunlar "Yunuscan Yıldırım sezona yine büyük avantaj ile başladı. Aldığı bu madalya Dart Büyük Erkekler kategorisinde ilimizde alınan ilk madalya olma özelliğinin olduğunun altını çizmek istiyorum. Sporcularım geçen sezonda gençler kategorisinde başarılara imza atmışlardı, bu sezon yaşları itibarı ile bir üst kategoride yarışacaklar. Sporcularıma güveniyorum. Büyükler kategorisi özellikle Erkekler de zorlu bir kategori ama burada da başarılı olmak için üst düzey bir mücadele vereceğiz. Bunu başarabiliriz“ dedi.

dartta-buyuk-basari2.jpg

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Bilecik İl temsilcisi Rüştü Yıldırım ise “Dart sporu son yıllarda özellikle okul sporları faaliyetleri arasında yer aldıktan sonra ülkemizde ve illimizde hızla gelişen spor dalları arasında kendine yer buldu. Her yaştan insanın zevkle oynayabileceği, odaklanmanın ve hızlı karar verme yeteneğinin ve matematiğin üst düzeyde olduğu bu eğlenceli spor dalı için tüm halkımızı Dart ile tanışmaları için davet ediyorum" dedi.

Türkiye Dart camiasında Bilecik ilinin önemli bir yerde olduğunu, alınan başarılı sonuçlarla bunu ispat ettiklerini ekleyen Rüştü Yıldırım; "Bizler sonuna kadar tüm gücümüzle desteklerimize devam edeceğiz" dedi.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 2437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum