'DEDİKODUDAN İBARET!'

'DEDİKODUDAN İBARET!'

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın istifa ettirileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Genel merkezin yetkili ismi iddialara son noktayı koyarken, “Bunlar dedikodudan ibaret” dedi.

‘HABERLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTA’

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ise genel merkez ile sürekli irtibat halinde olduklarına dikkat çekerek iddialara ilişkin bir durumun olmadığını ifade etti. Başkan Karabıyık, bir kez daha haberlerin asılsız olduğunu belirterek, “Haberler gerçeği yansıtmamakta” ifadesini kullandı.  

VATANDAŞTAN BAŞKAN YAĞCI’YA DESTEK

AK Parti karşıtı yayın yapan gercekgundem.com isimli haber sitesinin gündeme getirdiği ve ilimizde yayın yapan Yarın Gazetesi’nin Bilecik kamuoyuna duyurduğu iddiaların ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya destekler gelmeye devam ediyor. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca ile beraber esnaf gezisi yapan Başkan Yağcı’nın yanına gelen bir bayan ‘Başkanım bizi bırakmıyorsunuz değil mi?’ diye sordu. Bu soruya Başkan Yağcı’dan önce Salih Koca “Kim demiş onu?’ diyerek cevap verince bayan, “Aman aman siz giderseniz biz biteriz” diye konuştu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. Belediye Başkanı Selim Yağcı ile görüşen ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler alan Salih Koca, belediye çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ile beraber Bilecik sokaklarında dolaşan Koca, vatandaşlarla ve esnaflarla sohbet etti.

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan katlı otopark çalışmalarını inceledikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Salih Koca, ziyaretin rutin bir durum olduğunu belirtti. Koca, Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca hazırlanan program çerçevesinde belediye ziyaretlerinde bulunduklarını anımsattı.

1-401.jpg

GENEL MERKEZİN YETKİLİ İSMİNDEN NET CEVAP

İlimizde yayın yapan Yarın Gazetesi’nin gündeme getirdiği Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın istifa ettirileceği iddialarına ilişkin sorumuza net bir dille cevap veren AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca, “Biz iddialarla, söylemlerle hareket edecek bir parti değiliz. Bunlar dedikodudan ibaret” diyerek iddialara son noktayı koydu.

‘GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR ŞEY YOK’

Koca, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptığını anımsatarak, “Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. Olduğunda zaten bizim yetkili kurullarımız gerekeni açıklar. Bunlarda belli zaten biliniyor. Gizli saklı şeyler değil. Dedikodu ile hareket edilecek bir durum yok. Bu tür yıpratma kampanyaları hoş değil. Dolayısıyla dedikodularla hareket etmekte hoş değil” şeklinde konuştu.

KARABIYIK, HABERLERİ YALANLADI

Daha sonra söz alan AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ise bir kez daha haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydederek, genel merkez ile sürekli irtibat halinde olduklarını dile getirdi. Başkan Karabıyık, konuya şu ifadelerle açıklık getirdi:

“Zamanlama biraz manidar gibi dursa da sürece şahit olduğumuz için programı başkanımızla beraber yapmıştık genel merkezde. Ziyareti normalde geçen hafta olacaktı ama Marmara Belediyeler Birliği toplantısı olduğu için bu haftaya kaldı. Tamamen tesadüf.

‘BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL’

Zaten böyle bir gündem olsa basınla paylaşılır paylaşılmayacak bir şey yok. Genel merkezimizle sürekli istişare halindeyiz, ne bize gelen ne de belediyemize gelmiş herhangi bir durum söz konusu değil. Yerel basında bir belediye başkanının istifa haberinin kamuoyunda ses getirmesi doğal ancak böyle bir şey söz konusu değil. Haberler gerçeği yansıtmamakta” ifadelerini kullandı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca, ziyaretine ilişkin yaptığı genel değerlendirmede şunları kaydetti:

2-400.jpg

“Yerel yönetimler başkanlığımızın yapmış olduğu toplantılar çerçevesinde yerel yönetimler başkan yardımcılarımız kendi sorumlu olduğu bölgelerde ilçe ve il belediye başkanlarımıza ziyaret gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 2 yıldan beri bu ziyaretleri yapıyoruz. Bilecik ilimizde bu dönem bana verildi. Bilecik’teki çalışmalarımızdan sonra Çanakkale’ye gideceğiz.

‘RUTİN BİR ÇALIŞMA’

Başkanlarımızla beraber istişare ediyoruz. 2019’a daha güçlü bir şekilde hazırlanmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye başkanlarımızın performanslarını, anketlerini değerlendiriyoruz. Eksiklikleri gidermeye, iyi olduğumuz alanları da daha ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Rutin bir çalışma. Aslında Bilecik ziyaretimizi geçen hafta yapacaktık ama Marmara Belediyeler Birliği toplantısı olduğu için başkanlarımız Balıkesir’de idi. Bu sebeple bu hafta çalışmalarımızı gerçekleştirdik.

‘BİLECİK ÇOK BAŞARILI’

Hedefimiz, belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları yerinde görmek. Bilecik’teki belediyelerimizin çok güzel çalışmaları var. Bozüyük’te çok başarılı bir grafik gördük. Bilecik’te belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları yerinde görüyor ve yapacaklarını inceliyoruz. Bilecik’te de büyük bir başarı gördük. Belediyecilik adına yapılması gereken tüm çalışmaların yapılıp, planlandığını gördük. Bilecik’in 2023’e taşınması konusunda başkanımız elinden gayretleri sergiliyor. Gerek il başkanımız gerek ilçe başkanımızla uyumlu bir çalışma yürütüldüğünü gördük ve bundan memnun olduk.

3-298.jpg

Gittiğimiz illerde belediye meclis üyelerimizle toplantılar gerçekleştiriyoruz. Belediye meclis üyelerine üzerine düşen görevleri hatırlatarak, belediye meclis üyesi belediye ilişkileri, belediye meclis üyesi teşkilat ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

Salih Koca, Bilecik temaslarının tamamladıktan sonra Osmaneli’ne hareket etti.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3552 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum