'DENETİMLERİMİZ BAŞLAYACAK'

'DENETİMLERİMİZ BAŞLAYACAK'

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Güvenli Okul Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

İş Sağlığı Güvenliği Kanunu çıktığından bu yana her ilde denetimlerin arttırılması üzerine Bilecik’te de denetimlerin başlayacağını belirten İl Müdürü Durmuş, Bilecik’te 3 İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı olduğunu belirtti. Durmuş, “Ben bu anlamda bugün bir öğretmenimizin de sınavı kazanmış olduğunu duyduğum çok ta mutlu oldum. Biz il merkezimizi ve ilçelerimizi bu 3 tane İş Sağlığı Güvenliği uzmanımıza dağıttık. Bu anlamda bu uzmanlarımız okullarda ilgili müdür yardımcıları ile birlikte okullarımızın risk analizlerini ve acil eylem planlarını çıkarmakta. Bu raporların her biri Bakanlığımız bu yıl itibari ile modül de açtı. Biz bu raporları modüle giriyoruz ve takip edebiliyoruz. Yani okullarımız risk analizlerini acil eylem planlarını yaptıklarında sisteme girip hangi yerde ne eksiğimiz var bunu görebiliyoruz ve müdahale edebiliyoruz. Bu gerek yangın merdiveni konusunda olsun, gerek ısınma tesisatı konusunda olsun, gerek elektrik tesisatı konusunda olsun. Bu hususları devlet kurumlarımızın her birinde İş Sağlığı Güvenliği uzmanlarımızla yürütüyoruz. Özel sektördeki kurumlarımızın da zaten İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı bulundurmaları gerekiyor. Bu anlamda onlardan da yangın merdiveni tam anlamıyla yapılmış mı, elektrik tesisatları gözden geçirilmiş mi, ısınma tesisatlarıyla ilgili sıkıntı var mı gibi bu tür incelemeleri biz gittiğimizde istiyoruz. Belediye İtfaiyesinden yangın hakkında bir denetim yapılmış mı yapılmışsa denetim raporunu istiyoruz” dedi.

“Tam bu konuda KHK ile yetkilerimizi güçlendirdik”

Yeni Kanun Hükmünde Kararnamesinden bahseden Durmuş, “Zaten biliyorsunuz 6764 sayılı yeni çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte özel yurtlarda da önceden böyle geçiyordu yönetmeliğimizde artık bu değişti öğrenci barındırma hizmeti veren kurumlar oldu. Bunu dediği zaman içerisine yurt da, pansiyon da, apart da hepsi girdi. Bunların belediye sınırları içerisinde belediye tarafından ruhsatı veriliyordur, bu sınırlar dışarısında İl Özel İdaresi tarafından veriliyordur. 6764 sayılı KHK’nın 5’nci maddesi gereği artık bunun çalışma ve izin ruhsatları Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek. Bu anlamda zaten biz kendi mevzuatımızın içerisindeki yurtların apartların denetimleri zaten yapıyorduk. Bu bizim izin ve ruhsatımız dışarında açılmış kurumlarının denetimleriyle de alakalı bir çalışmamız vardı. Tam bu konuda KHK ile yetkilerimizi güçlendirdik. Sayın Valimizde bu konuda çok hassas. Sayın valimizin talimatlarıyla beraber biz bir Koordinasyon Kurulu nasıl yol haritası çizileceği konusunda bir de izleme ve denetleme konusunda onayları aldık. Bu komisyonlarımızın şimdi çalışmaları başladı. Hatta Belediyede yangın konularında yangın merdiveni hakkında denetimlerini yapacak” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki haftalarda çok ciddi denetimlerimiz başlayacak”

Özel Öğrenci Yurtları yönetmeliğinde her şeyin çok açık ve net olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Mesela bir yurdumuza Belediye Başkanlığı gidecek yangın konusunda raporda tutacak. Tutulan raporu bir tane kuruma verecek. Eğer bir eksiklik varsa MEB’e bağlı olduğu için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderecek. Biz bunlar doğrultusunda yeniden denetime gideceğiz. Bizim Özel Öğrenci Yurtları yönetmeliğimizin 45’nci maddesinde ilk hususlarda devlet, milletin bölünmezliği ile ilgili fiili faaliyetler varsa zaten direk kapatılır. C ve D bendine göre yapılan uyarılara rağmen hala sorumluluğunu yerine getirmemişse bir aydan bir yıla kadar süreli kapatma yapılabiliyor. İki kez aynı durumdan süreli kapatmaya maruz kalan kurumlar süresiz olarak kapatılıyor. Bu konu hakkında çalışmalarımız yürüyor. Önümüzdeki haftalarda çok ciddi denetimlerimiz başlayacak” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 21708 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.