Dereşemsettin köylüleri asfalt istiyor!

Bilecik merkezine en yakın köylerden olan Dereşemsettin köylüleri, köylerini Bilecik’e bağlayan 2,5 kilometrelik yollarının asfalt yapılmasını istiyorlar.

Bilecik merkezine en yakın köylerden olan Dereşemsettin köylüleri, köylerini Bilecik’e bağlayan 2,5 kilometrelik yollarının asfalt yapılmasını istiyorlar. 

deresemsettin-koyluleri-asfalt-istiyor1.jpg

Dereşemsettin’i Bilecik’e ve Bilecik Yenişehir yoluna bağlayan yollarının bakımsızlıktan dolayı kullanılamayacak hale geldiğini belirten Dereşemsettin köylüleri, “Bilecik İl Özel idaresi Bilecik’ten Çakırpınar ve devamında köyümüze kadar gelen yolu sıcak asfalt yaptı. Bilecik İl Özel idaresine teşekkür ediyoruz. Fakat köyümüzün eski yolu olan 2,5 kilometrelik kısmı kullanılamayacak halde. Bu yolu hem bizler hem de Çakırpınar köylüleri, özellikle Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine hasta ulaştırılmasında kullanıyoruz. Yine Yenişehir ve Bursa’ya gitmek için de bu yol kullanılıyor.

deresemsettin-koyluleri-asfalt-istiyor2.jpg

Bilecik İl Özel İdaresine müracaat edilmesine rağmen köy yolumuzda herhangi bir çalışma yapılmadı. Yol o kadar bozuk ki, geçtiğimiz aylarda bir arkadaşımızın traktör römorku devrildi. Bizler sıcak asfalt da istemiyoruz. Eskiden olduğu gibi stabilize asfalt dahi yapılsa, hem biz Dereşemsettinliler, hem de Çakırpınar köylüleri rahat edeceğiz. Ayrıca köyümüzde ikamet edip, Bilecik 1 ve 2.ci OSB’de bulunan fabrikalarda çalışıp her gün bu yoldan gidip gelen arkadaşlarımız var. Özellikle kış aylarında yol tehlikeli bir hal alıyor. Bu yolun bir an evvel iyileştirilmesini Bilecik Valimiz Sayın Kemal Kızılkaya’dan istirham ediyoruz” dediler. 
 

İzlenme: 1885
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Benzer Videolar